Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Tränar valpen, och 180 mm jungfrufärd.

En konstig titel kanske kan tyckas? Inte om man läste förra bloggen som handlade om valpen Rocky och det nya objektivet jag hade köpt hehe.

Den här dagen beslöt vi som hastigast att låta Rocky träffa en annan hund för första gången och att släppa dom någonstans så vi kunde träna lite samtidigt.

Min egen plan var naturligtvis också att släpa med kameran med det nya objektivet så jag kunde slå två flugor i en smäll! Så här i efterhand kan jag tycka att själva träningen med Rocky gick sådär, men det fanns andra positiva saker att hämta från dagens möte.

Nang och Rocky en av få tillfällen då de var stilla!

En bra sak var att Rocky nu hade träffat en annan hund, och att han kanske inte skulle vilja dra iväg till VARJE hund ute på gatan utan att det skulle finnas ett intresse för oss också och hund intresset skulle avta något. Och en annan bra sak var ju såklart att jag hann prova mitt nya objektiv!

Från första början var det katastrof dock. Vi skulle mötas ganska långt bort på en plats som vi inte gått till förut med Rocky.

 Det visade sig bli helt omöjligt då Rocky stannade vid VARJE granne och som självklart ställde sig med öppna armar för att locka till sig Rocky. Det är verkligen otroligt vilken dragningskraft en valp har....nästan värre än med bäbisar. Jag hade dessutom min kamera utrustning på ryggen och försökte styra Rocky med ena handen och ge godis med andra viket blev ohållbart efter ett tag.

Jag tillhör de människor som helst vill slippa prata med varje människa och som inte tycker att varken mina bäbisar eller valpar är almänhetens små klämmvänliga gossedjur.

Kanske låter bittert, men så är det hehe.

Vi fick helt enkelt byta plats till någonting närmare, och bestämde oss till slut för att hålla till där vi brukar gå med Rocky. En skogsglänta i Vallentuna nära idrottsplatsen.

Väl där släppte vi hundarna lösa tillsammans. Rocky och Frasse som han heter lekte fint tillsammans. Och jag och Nang turades om att gömma oss bakom träd och dyligt för att se om Rocky samtidigt hade koll på oss. För det mesta hade han det vilket kändes jätteskönt.

Rocky, Nang och Frasse.

Sedan fick jag till slut chans att ta upp kameran och börja ta lite kort. Och måste säga att jag ångrar lite att inte blixten kom med i väskan. Men å andra sidan var det en fin dag och för det mesta räckte ljuset till.

Det var för de lite snabbare växlingarna det inte räckte till riktigt för att få skarpa bilder. Annars måste jag säga att objektivet är helt underbart att hantera! Väldigt väldigt nöjd med det såhär efter första gången.

    Lite lek och spring!

Så, slut på en rätt lyckad dag trots allt.

Over and out...Postat 2012-09-09 12:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hösten, Valpen och det nya Objektivet!

Hösten är här med allt vad det innebär. Jobb, kylan som börjar göra sig påmind, men också nya foto möjligheter. Och det är ju alltid posetivt. Speciellt tacksamt med alla de vackra färgerna och det lite råa som bidrar till sköna stämningar i foto utomhus under hösten i mitt tycke.

Jag blir dessutom tvungen att vara mer och mer utomhus eftersom vi skaffat valp.

Rocky är nu 13 veckor. Och växer så det knakar!

Han är verkligen busig och tar just all min tid utanför jobb och familj. Nästan, lite tid till foto finns det alltid. Och man kan ju som sagt kombinera foto med valp och familj, så jag ser fram emot en del foto under hösten trots allt.

Frugan ute med Rocky

Jag har dessutom en ny ögonsten jag brinner för att få fota med. Mitt "nya" 180 mm f2,8 Nikon. Har aldrig varit så mycket för tele, men föll för rescensionerna för denna och eftersom jag fotar en hel del porträtt och annat nu förtiden så bestämde jag mig för att prova detta.

Har bara provat det vid ett tillfälle och det verkar väldigt lovande måste jag säga. Älskar dessutom känslan över hur gediget och "äkta" det känns på kameran.

Mumma.

Ha en bra höst och lycka till med fotandet.

Over and out...Postat 2012-09-07 19:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Backsippor, magiska fotodagar Och valp!

Tjo!

Nu har det gått ett par veckor på både semester och jobb och jag har hunnit med min andra semester period igen. Mycket har hänt på foto fronten då jag har testat ny utrustning och haft flera roliga foto projekt på gång.

Nang vid backsipporna.

Tiden går fort dock och snart är semestern slut och allvaret börjar på nytt.

Denna Torsdag får vi också tillskott i våran familj med en valp, och alla som haft hund liksom jag innan vet hur mycket livet förändras då. Troligtvis blir det inte mycket fotograferande strax efter det, men sedan ger det ju upphov till en del nya bilder med hund och barn. Det är nog inte det roligaste som finns att plåta, men det ger ju alltid mer erfarenhet med den nya utrustningen, och det är aldrig en nackdel!

Älskar min nya kamera D700 och är också nöjd med mina "nya" brännvidder. Införskaffade också ett nygammalt Tamron objektiv ( 28-75) som ett extra allround objektiv att ha på när man plåtar just vardags bilder. Är inte helt nöjd med det köpet annars då skicket kunde varit bättre, dessutom tycker jag bygg kvaliten på objektivet är ganska dåligt. Vet att det fått mängder av fina rescensioner, så jag hoppas att bilderna blir bra trots allt..

Har börjat använda blixt mer och till och med lite paraply och stativ för att plåta med när jag är ute. har nästan varit allergisk mot allt vad blixt och studio heter, men antar att jag kände att lite utveckling i det avseendet inte vore en dum ide.

Här är lite bilder med de nya grejjorna från ett par projekt jag genomförde under semestern.

En fru i skogen är bättre än....

 

Nang i gräset...

Nu hoppas jag på en bra sista vecka på min semester och att alla ni andra där ute har det bra under denna sista tiden av sommaren...

Over and out.Postat 2012-08-01 11:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hundar, änder barn och en irriterande fotograf!

Fortsatte att pröva min nya utrusting och bytte denna dagen min fru mot barnen och några hundar som de tog med sig till en sjö nära där vi bor. Det var ett smärre chaos och ett bra test för min kamera och mig själv.

Just denna dag var det rätt soligt, så inget idealiskt fotoljus kanske men lite trevliga sommarbilder blev det som man kan spara till framtiden.

Lägger upp några här...

Yasmine och Linnea och Jerry.

              

Yasmine, Frasse och Jerry, Christofer och Linnea.

Chris och Jerry i en staredown.

 

Fortsättning följer...

 

 Postat 2012-07-01 20:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Första semesterveckan och lära känna sin nya "vän".

Efter en vecka med semester då vädret varit lite sisådär, kan man i alla fall konstatera att man fått ett och annat gjort. När man inte kan bada så kan man vara inne och läsa manualer och lära känna sin nya kamera istället. Inte så jätteskoj kanske, men ett steg närmare att få börja fota lite mer med sin nya "kompis"!

Jag beställde också lite nya objektiv som anlände och efter att ha läst på en del och bekantat mig med kamera, nya objektiv och också en ny blixt så satte jag igång att prova kameran lite.

Helt underbar kamera. Måste bara få säga det. Man kan alltid önska sig mer och nya objektiv dock, men de jag har nu räcker bra för det jag fotar mest.

Min fru brukar få bli första försökskaninen för allt fotande och så även denna gång.

Här är ett par bilder från balkongen första kvällen. 

 

 

Här är en svartvit variant också:

 Postat 2012-07-01 00:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 13 14 15 ... 16 Nästa