Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Lite snö, Df och ett 24!

Snön kom, den såg och den segrade, eller nästan i iallafall. Det vart ett litet pudertäcke som var vackert att beskåda hursomhelst.

Slet med mig min Nikon Df och ett 24mm och gav mig ut i ett par timmar för att bara njuta av ljuset och knäppa av några bilder bara för att!

'

Nu hoppas vi bara att det får ligga kvar...OCH kanske kommer lite mer .

Ha det gott!

/Over and out....Postat 2021-01-08 00:09 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Nytt år, analog fotografi, en ny resa!

Gott nytt år och god fortsättning.

Julen och nyåret är nu över och det har varit helt ok trots omständigheterna.

Som jag skrev i mitt föregående inlägg firade jag julafton själv, men fick sonen på kvällen så fick ha lite julklapps utdelning för honom så det blev lite julkänsla trots allt.

Ett snabbt inägg för att dela med mig av glädjen att fotografera med film igen. Fick tillbaka min första 3 rullar från labbet häromdagen. Och bara att det blev bilder från de äldre kameror jag hade införskaffat gjorde mig lycklig!

Vet inte vad jag förväntande mig, men man kände sig dels lite rostig och rätt slarvig med att få skärpa eller exponering rätt när man började lära sig de nygamla Nikon FE2orna jag hade fått tag på. Så förväntningarna var rätt låga trots allt. Dock var fler bilder än vad jag trodde helt ok exponerade, och även om skärpan inte alltid var på plats så var känslan i bilderna och det där härliga bekanta kornet en glädje att återigen få se när bilderna kom upp på skärmen.

Det här kommer jag definitivt fortsätta med, och jag har skickat in 5 till rullar med lite olika film för att testa och se vad jag kommer landa i att fotografera mest framöver.

Men äskar att fotografera med dessa kameror! Och letar just nu en scanner så jag kan börja producera framkallad film hemma istället för at dra ned lite på de kostnaderna man ändå har när man plåtar film.

Delar med mig lite av de få bilder jag tyckte blev någonting i detta inlägg.

Ha det gott!

/Over and out..Postat 2021-01-06 14:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera