Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Test blixtar och Bokomslag.

Då var påsken över med stormsteg och snart är det redan Valborg, allt går med en rasande takt.

I mitt föregående inlägg skrev jag lite om ljusformare och att dom skulle testas mer och som jag redan skrivit i ett forum inlägg testade jag med dottern under påsken. Tänkte bara dela med mig lite av mina tankar angående dessa blixtar och hur det gick.

Måste säga att Godox systemet är väldigt smidigt. och redan att slippa köpa vanliga batterier och att de verkar hålla kraft så pass länge är ett väldigt plus i min värld.

Att de sedan "pratar " så bra med varandra och att jag slipper externa radio sändare är ett annat stort plus.

Det har kostat en slant men jag tror jag tycker det har varit värt det redan. Vill leka en del med det först innan jag kan ge någon fullständig "recension" av prylarna dock tänker jag.

Men jag gillar verkligen det jag sett hitintills. jag införskaffade även lite nya ljusformare och något stativ och lite andra tillbehör till blixtarna som var rätt praktiska också.

Jag testade de några gånger då jag fick hem dom men fick testa dom lite mer ordentligt med dottern under påskveckan som sagt och jag utförde ett tets inomhus i mitt lilla kök med 3 st blixtar med olika ljusformare. Min ide var rätt enkel, jag hade köpt två olika plagg till dottern som hon ville använda och sedan hade jag valt ut lika olika saker som skulle bli stomme för temat i bilden. Allt för att det skulle bli lite roligare än att bara bränna av bilder som inte är så kul att använda sedan.

Den första sessionen lite mer klassisk i stil och den andra utomhus lite tidlös Kodachrome känsla från sjuttiotalet.

Kan inte påstå att det blev exakt som jag tänkt mig, men det blev något som jag är helt ok med resultatet iaf och lite kul bilder för dottern och mig att spara för framtiden.

Trodde kanske att mitt huvudljus skulle blivit liiiite mjukare, men är hyfsat nöjd med den Aputure Lightdome 2 modellen som är relativt liten ändå och med bara en lager diffusion. hade också hoppats på liiiite mer blått ljus i upplättningsljuset, nu syntes det inte supermycket tycker jag. dessutom syntes det inte mycket alls av mitt "hairlight" med orange gel i bakifrån. Men men, lärdomar tills nästa gång.

Utomhus fotograferingen hade jag endast en AD200 med samma huvudljus med en orange gel i för att få lite varmare ton. Det började givetvis regna något i slutet så vi fick dra av några snabba bilder precis utanför mitt hus och resultatet vart ungefär som jag hoppats på ljusmässigt. Märkte dock att ungefär varannan blixt inte utlöstes på High speed sync i en fas av plåtningen, något jag aldrig riktigt förstod varför då jag inte tog bilder i sådär superhög fart, men ska kolla upp om det var någon annan inställning jag missat kanske. Annars fungerade det helt ok.

Så, fortsättning följer när det gäller den biten antar jag. Hursomhelst är det väldigt skoj tycker jag att plåta med de nya sakerna, och det är lite ironiskt att världen är som den är just nu då man verkligen vill boka upp fler för att fotografera. Nu finns det viktigare saker att tänka på såklart och saker och ting är som det är. jag är glad för att nära och kära är friska i nuläget och så får man ta resten sedan när detta lugnat ned sig.

Har haft några saker som blivit inställda men som tur är jobbar jag med annat 100% så är glad att jag har ett annat jobb att gå till, jag var inne på att starta eget i större utsträckning strax innan detta hände men är glad att jag inte tog det steget fullt ut. Nu tar jag strö jobb precis som jag vill och när det funkar och det passar perfekt.

Jag lyckades här i veckan också få en bild såld till ett bokomslag vilket jag inte gjort tidigare, men kan inte säga mycket mer än så just nu.

Efter dessa härliga "vår"bilder ser vi fram mot den enligt mig vackraste årstiden och hoppas på att den bjuder på varmare väder och allt vad våren innebär!

Fridens liljor.

/Over and outPostat 2020-04-26 20:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Påsk, Ljusformare och karantäntider.

Julius har visat ett väldigt intresse för vinylspelaren och tillhörande skivor, till pappas stora förskräckelse!

Ett snabbt inlägg under denna påsk och karantäntider. Det är verkligen en märklig tid. man får tid att fundera över saker och ting men också tid att göra saker man inte hunnit med annars.

Jag har turen( eller oturen beroende på hur man ser på det! ) att gå till ett jobb när inga symptom visats antingen på mig eller barnen. Men har stundtals varit hemma med dom eller själv då man haft lite symptom. och då när man har en 1,5 åring som nu gör allt i 100 Km i timmen så får man vara på tårna om man ska hinna med och sysselsätta i hemmiljön .

Ja, att göra allt som pappa gör är liksom det som är inne just nu

Utklädning har också varit väldigt populärt, här med lite olika kreationer.

Jag har som jag skrev i tidigare inlägg byggt på mitt Blixtsystem och har sakta bytt ut en del Nikon grejer till Godox sändare och blixtar. Något som ska bli väldigt roligt. har nu inhandlat allt ifrån Ad200, Ad400 till nya octaboxar och tillbehör till blixtarna. Väntar fortfarande på lite nytt som kommer i veckan, och det är alltid lite inspirerande att börja med nytt, så ser fram emot det nu när vädret blir bättre också men ska försöka fotografera hemma med lite lättare uppsättningar också.

Nu under påsken har vi mest varit hemma, och det har mest blivit en del film men även lite fotande med barnen. Som alltid har jag min Leica Q-P med mig överallt . 

Har förvånande nog lite fotouppdrag nu framöver, och har tvärtom märkt att människor hört av sig mer än vanligt. kanske blir dom påminda om vad som är viktigt och vill fotografera nära och kära mer när man reflekterar mer över tillvaron och hur bräckligt allt är.

Julius följer emd pappa ända ut till brevlådan

Julius favorit sysselsättning utanför huset, samla sten.

Julius framför Tv, det har blivit en hel del serier och barnprogram.

Några prickar från årets påskkärring sitter kvar..

Skönt  att vara liten, man är helt ovetandes om allt som händer runt om oss nu.

Ute vid Vallentunasjön en snabbis efter en promenad i den kyliga vårluften.

Glad påsk på er!

/over and out...Postat 2020-04-12 20:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera