Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Pappa till barn nr 2 och en god jul alla vänner av fotografi.

Så då var det Jul igen. Sedan mitt föregående blogginlägg har jag fått barn och han har hunnit bli 2 månader. Det känns stort och omtumlande att ha blivit pappa för andra gången. Är oerhört tacksam för att få ha två så fina barn i mitt liv. 

Det är naturligtvis något som också inspirerar mycket och ger många fina tillfällen att fotografera.

Han kommer nog att vara rätt trött på kameror när han väl är å pass stor att han vet vad det är, med tanke på att både jag och mamma tar varje  tillfälle att få ta kort på honom, speciellt när han är så liten och man vill dokumentera varje framsteg och förändring.

Här nedan blev det lite julbilder till vänner och familj med Julius i huvudrollen.

Julius 2 Månader.

Så nu går jag in i en ny fas i livet, med allt vad nyblivet föräldraskap innebär.

Många utmaningar men också mycket glädje.

Mitt fotograferande går även det in i en ny fas. Min förhoppning är att kunna ta lite mer jobb framöver och utveckla en liten verksamhet. Men vi får se hur det går med det. Känns spännande att till slut försöka få igång något lite mer bestående och få tillbaka lite pengar från alla år av slit då man trots att ha jobbat och tjänat lite på det även har gjort många gratis jobb till vänner och bekanta.

I form av utrustning har jag också gått tillbaka till Fuji igen med den senaste versionen X-T3 med 2 objektiv jag gillade sedan jag hade min X-T2. Jag sålde en Leica Q jag verkligen gillade för att finansiera den. Framtiden får utvisa om det var värt detta, men tanken var just att den snabba autofokusen och andra funktioner( bland annat video) är något jag kommer ha mer användning för när jag följer mina barns utveckling i framtiden. Eftersom jag också fotat både med X-T1 och 2 känns det mesta även igen och att fota med 3an känns väldigt bekant. Det är en kul kamera och bra att ha med sig överallt.

Ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och hoppas att det även för er andra blir en bra tid för kärlek och fotograferande.

ta hand om er där ute! God Jul!

/over and out..Postat 2018-12-23 21:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera