Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Noct 1,2 legenden och den tyska vännen Zeiss.

Sitter sista kvällen innan stundande Paris resa och funderar över mina senaste inköp till fotoväskan och vad som ska med mig.

Det har varit en spännande dag när det gäller foto, då jag införskaffat min första Zeiss Optik i form av ett 21 f2,8 Distagon. Efter ändlöst läsande på nätet om 21an och 2  andra Zeiss objektiv mot en Nikon 24f1,4 G glugg. Efter en del tester på kameradoktorn blev det till slut Zeiss optiken som gick vinnande genom slutstriden.

Inte nog med detta, påläggen hem från stan fick jag mail om vinnande auktion på en Nikkor Noct f1,2 som jag eftertraktat länge. Den har känts lite som en legendarisk Enhörning som jag aldrig skulle få tag på. Men så till slut så blev det av. Blir en uppdatering av bloggen om några helger då jag hunnit med att testa det och Zeiss optiken. Kul kul!

Så imorgon bär det alltså av till Paris och DFen och D700 får stanna hemma till förmån för X-T1 med objektiv som får följa med igen. Litar verkligen på den utrustningen och kände föregående resa att jag nästan aldrig saknade något. Möjligtvis något slags tele. Den längsta optik jag tog med där blev en 56a.

Men mitt sätt att fota passar den optik jag tog med rätt bra, blir inte så mycket bilder på långa avstånd.

Så jag avslutar denna blogg med lite vårbilder från småland jag tog med DF förra helgen.

Ha det gott så ses vi nästa vecka. 

         

Over and out...Postat 2015-04-27 23:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera