Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fotobagen packad, Paris here we come!

Var inne i staden igår och införskaffade ett extra batteri till X-T1an och ett handgrepp, plus ett 10-24 objektiv som blir basen i min objektiv park för den här resan.

Känns underbart att ha en sådan lätt väska att resa med. Hoppas nu bara att jag inte saknar något ifrån min gamla nikon utrustning utan att Fujin räcker för en sådan här resa. Men det känns riktigt bra.

Hann till och med ut idag för att ta lite vinterbilder på familjen fast med större kameran, det blev som ett avsked innan resan till barnen som får stanna hemma i sverige med barnvakt medans fru och undertecknad drar iväg imorgon.

Vallentuna Vinter 2015

Lägger upp mer under eller efter resan.

Ha det gott, Merci!

Over and out...Postat 2015-02-08 23:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Resa till Paris, och med betydligt lättare väska.

Så det var ett tag sedan jag bloggade om något , och oftast blir det när jag har något nytt projekt på gång eller ny utrustning. Den här gången blir det en fortsättning på det jag skrev i min Rom blogg.

Nästa resa blir till Paris, nu om 4 dagar. I skrivandes stund har jag halsfluss och påbörjat en penicilin kur, så kanske inte den bästa starten. Men jag tror det kommer bli bra när jag väl kommer dit.

Jag skrev kort om min nya foto"kärlek" Fuji X-T1 i förra bloggen. Jag såg fram mot att testa den på allvar och Paris resan blir första "riktiga" testet sedan jag köpte den. jag har givetvis fotat en hel del med den. Men aldrig riktigt varit i en situation då jag inte haft min stora Nikon hemvid som backup om det skulle ha behövts. Men en sak som jag redan nu ser fram mot mest är den lättare kamera väskan som Fuji systemet medför. Jag hade ont lite här och där efter Rom resan och såg nästan inte fram mot nästa resa med samma väska igen.

Så den här gången blir det betydligt lättare utrustning. X-T1 med 3 objektiv, 23mm, 56mm och 18-55 zoomen. Till det har jag med mig Fujis TTL blixt och ett Sirui rese stativ.

Nya tidningen Foto får bli rese lektyr( synd att den läggs ner) och råkade handla om just resefoto detta nummer, så det passade bra!

Hursomhelst ska det blir riktigt kul att se om jag klarar mig med bara X-T1 med objektiven, och inte kommer sakna min andra utrustning. Hoppas på det och en lättare kamera väska även framöver.

Kommer göra en ny blogg då jag kommer tillbaka från paris och dela lite bilder därifrån.

Tänkte dela med mig lite av mina erfarenheter av X-T1 efter att ha ägt den omkring 6 månader.

Fantastisk liten kamera! av tillbaka så mycket fotoglädje och inspiration igen. obetalbart.

Sedan att kvaliten både på utrustning och bilder är högklass gör ju ingen ledsen direkt.

Den ända mindre kameran hittills som inger förtroende nog att lämna den yngre utrustningen hemma.

Eftersom jag tar mycket porträtt har 56 mm gluggen blivit en favorit, och den är riktigt bra. Annars fotar jag mycket med 23 mm som också är en fantastisk glugg.

Här kommer lite bilder från de senaste månaderna.

Bogesunds slott

Gamla stan

              


Vallentuna, Sensommar.

Kan varmt rekomendera X-T1 till alla som vill få tillbaka lite av den där "analoga" fotglädjen igen.

Så nu stundar Paris resan och förhoppningsvis många fina minnen därifrån.

Har ni några bra fototips från Paris, så skriv gärna om dom. behöver alla jag kan få!

Ha det gott, Over and out.

/Martin.Postat 2015-02-06 13:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera