Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fina Vårdagar runt Hornstull, ny inspiration.

Från ett inlägg om den kalla vintern till ett om våren på intåg...förhoppningsvis!

Det har varit några underbara dagar i Stockholm de här dagarna och både i vallentuna där jag bor men även inne i stan i det här fallet runt Hornstull börjar synliga vakar och vatten som slår in mot sand vid stranden här skvallra om att våran kanske till slut är på gång.

Och för mig innebär våren något positivt på så många plan. Jag blir gladare direkt och min inspiration för fotografi ökar också gradvis med ljuset. Älskar våren helt enkelt.

Med min relativt nyinköpta X-T3 och ett leende på läpparna ger jag mig ut när jag får tid för att bara strosa runt och försöka hitta motiven när de dyker upp.

Ibland saknar jag min Leica Q, men jag börjar känna att för just de här vardagliga promenaderna och den mer alldagliga fotograferingen där så många olika typer av motiv kan dyka upp känns den nya riktigt bra för det mesta som kommer min väg.

Jag har även ett nytillskott i familjen och min son är nu snart 5 månader, så det blir mycket fotografering för minnena man vill ha för livet, och då och då filmar jag till och med( helgerån!), något jag aldrig riktigt utnyttjat på någon kamera hittills. Men med X-T3 blir det också riktigt bra.

Nä...man får vara glad för mycket just nu:) och med våren på intåg kan det bara bli bättre!

Ha det gott där ute, och ut och fota!

/Over and out..Postat 2019-02-26 21:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Vintern har oss i sitt grepp.

Nu börjar jag verkligen längta tills de första vårtecknen. är riktigt trött på kängorna och konstanta ombyten. har man dessutom barn så lägger man till ombyten till dem och det ständiga faktumet att dom alltid tappar minst en vante i veckan eller en mössa eller glömmer en tjocktröja...

Nä, nu är det dags för de första blommorna att börja komma, lukten av sirener, och de första härliga strålarna från solen som växer både kroppen och själen efter en vinter som i och för sig varit ljus pga av snön som faktiskt kom i år.

När man som de flesta av oss älskar at fotografera så är vintern inte det roligaste i min mening. Den första glädjen när snön kom och att fotografera den avtog ganska snabbt för mig personligen, och det faktum att man har mindre ljus och att dagarna är kortare gör att jag uppskattar våren när den kommer så mycket mer av just den anledningen.

Man har fått arbeta lite mer med blixt inomhus vilket varit positivt, något jag skulle behöva göra mer av för att utveckla den delen av mitt fotograferande mer, och det är kul att skapa och leka med olika bakgrunder och konstellationer...men jag kommer alltid att föredra det härliga ljuset ute i naturen och de bakgrunder vi har där.

Jag gillar att röra mig runt om i Stockholm då jag är på mina gatufoto promenader, men det blir också så mycket bökigare med det ständiga blöta slasken och skakande kalla händer, då kanske det ända positiva mest har varit att få skynda in till olika nya fik för att få prova på dessa och deras bakverk , något jag också är alldeles för svag för..

Hur långt är det kvar? ja det är ju faktiskt bara februari, så tyvärr ska vi nog behöva genomlida minst en månad till av slask och blåst innan vi ser de där efterlängtade första vår tecknen titta fram.

Förutom fiken så har även semlorna blivit många, förmodligen min största akilleshäl i allafall för min träning.

Och eftersom dom numer i vårat "instant gratification"  samhälle ska finnas jämt så har vi nog minst en månads semla passion att vältra oss i.

Vi ses vid den första Tussilagon...( eller vid godaste semlan på ett fik inne i stan..).

Over and out..Postat 2019-02-09 21:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera