Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Bowie Tribute

Min första LP var Ziggy Stardust och jag var 9 år gammal. Jag tog med mig den vackra LP skivan hem till min mormor, la den på grammofonen och började spela "5 years" och trummorna i introt ekade i min hjärna för första gången.

Sedan dess var han med mig i vått och tort, ett soundtrack i mitt liv, under allt från djupa depressioner till glada dagar och firanden. Han har följt med på resor och stöttat mig när jag brutit upp efter förhållanden.

Så när han lämnade världen var det faktiskt rätt tomt, även fast jag aldrig ens har träffat honom. jag såg honom live en gång i Globen. Men han har funnits med så länge att han blivit en del av mitt liv. Dessutom lämnande han efter sig en så otrolig musikskatt att det kommer räcka resten av mitt liv också.

Så visst kommer han finnas kvar, i alla fall med sin musik och inspiration. Hans musik handlade mycket om ensamhet och isolering på olika sätt och enligt honom själv har det alltid varit kärnan i hans musik ända från början.

Jag har varit med i en Facebook grupp ett tag där han hyllades på en million olika sätt av kreativa människor. Allt från målningar till musik och pyssel och tatueringar. Jag hade inte så mycket att bidra med men jag fick en ide till en bild jag ville göra med min fru där jag hade chansen att sätta en prägel av Bowie i den. Dagen blev en del andra bilder också, men en av de bilderna jag gillade bäst efteråt kallar jag Ziggy Tribute och den blev såhär:

Ziggy Tribute

Jag gjorde några andra bilder under dagen också som sagt som jag ville skulle vara klassiska och ha en slags tidlöshet över sig och de blev såhär:

En av barnen hoppade snabbt in med vad hon tyckte passade bra så jag drog av en bild på henne också...

På det stora hela vart jag rätt nöjd med den bilden jag ville åstadkomma och folk i gruppen gillade den:) Så det kändes värdigt.

Skulle vara kul att veta om Bowie betydde något för er?

Ha det gott!

/Over and out...Postat 2016-02-24 13:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera