Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

1a Semester veckan, gatufoto, regn och rusk!

Ja, så var det semester. Förväntningar och förhoppningar om hur saker och ting ska vara.

Det visade sig snabbt att vädret skulle bli som svensk sommar faktiskt brukar vara i början av Juli.

Märkligt nog blir man alltid något besviken trots 40 plus i ålder. Man borde ju ha vant sig kan man tycka.

Så då ställer man snabbt om sig och tänker, va bra, serier och få lite annat gjort runt hemmet! Super!

man försöker övertala sig själv ;)

Trots detta har första veckan faktiskt varit helt ok trots vädret. jag HAR fått lite annat gjort runt hemmet, och jag HAR sett lite bra film och serier. Men jag har också gatufotat en del och hunnit ta lite porträtt och testat lite ny utrustning.

Min son har hunnit fylla 9 månader och att följa hans framsteg med både film och foto är väldigt roligt. Måste säga att min Fuji X-T3 är perfekt för det ändamålet. saknar nu endast ett 23 eller 35 mm känner jag ibland eftersom 16 är lite för mycket ibland och nästa steg 56 känns något för långt i andra sammanhang. Det är fantastiska gluggar trots allt och blir alltid fina bilder att ha med sig i framtiden.

Har aldrig varit mycket för att filma om jag ska välja mellan att fota eller filma, men med X-T3 är det så enkelt och det blir bra!

Tanken är även att försöka göra lite uppdrag om jag hinner under semestern och att försöka göra lite egna projekt om jag får tillfälle. och att träna på lite saker jag annars aldrig gör, lite nya uppsättningar med blixt och ljus och situationer jag annars är lite för bekväm för att träna på. Fotografi är precis som med allt annat, man måste underhålla den muskeln också för att bibehålla men också utvecklas för att bli bättre.

Nu är det dags att sova, hoppas på bättre väder imorgon , men förväntar mig att kolla serier och fixa hemmet ;)

Semester bloggen fortsätter i veckan. ha det gott!

/Over and out..Postat 2019-07-10 00:24 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera