Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

En månad Leica Q

Så då har det gått ungefär en månad sedan jag skaffade Leica Q. Den har följt med en del men kanske inte så mycket som jag hade hoppats på pga av att livet kommit mellan. Men det har ändå varit en bra tid att få klämma och känna på den ordentligt, fundera över inställningar och att vänja sig vid brännvidden spm jag verkligen gillar även om jag är mer van vid 24 eller längre brännvidder. Körde visserligen med 35 på X100F men gillar faktiskt det vidare formatet något mer. Tycker om att få med mer i bildytan och att utnyttja den. Det blir lite mer utmaning att ta porträtt och gatt porträtt med den men dom bilderna får sin charm också med 28 mm.

Älskar känslan med kameran, alltifrån handhavandet men också bildkvalitet och färger etc nästan direkt ifrån Raw filerna är verkligen något lite extra.

       Olika miljöer i Stockholmstrakten

Något större en Fujin men ändå en väldigt lätt kamera att gå runt med. Att ha en sådan smidig kamera men ändå få den kvalitet i bilderna när man plåtar är verkligen fantastiskt.

X100F var en riktigt rolig och bra kamera också, men något mer som en "leksak" i mitt tycke även om kvalitet och känslan även där verkligen var bra. Det fanns många roliga funktioner som man kan ha nytta av i olika situationer, samtidigt var just enkelheten hos leican något jag eftersträvade när jag bytte och köpte den istället. och den enkelheten är ibland något som verkligen inspirerar och inte kommer vägen för själva fotograferandet.

vad skulle kunna vara bättre? ja visst finns det saker att önska. kanske någon mer funktionsratt eller knapp där man kunde göra lite fler inställningar till dom. Finns en knapp som är inställd för vitbalansen i början och funktionerna man kan ställa in där är något begränsade, men många har spekulerat i om det kanske är något som  rättas till i en uppdatering i framtiden i programvaran.

Även något bättre ISO egenskaper är något som självklart skulle vara önskvärt. MEN du kan ändå få fantastiska bilder och jag har tagit bilder i nästan komplett mörker och ändå kunnat få helt användbara bilder.

Här är några bilder tagna i väldigt mörka förhållanden och ändå blev jag nöjd med resultatet.


Önskar att vi hade lite mer ljus nu och inte den mörka hösten framför oss. Blir alltid lite mindre timmar att kunna använda våra kameror på. Visst kan man göra saker man inte kan andra säsonger också med de fina färgerna etc också, men överlag när tiderna blir mörkare saknar jag de långa dagarna och ljuset.

Men man får göra det bästa av situationen och fortsätta att dokumentera och göra fina minnen för framtiden. också här långt känns verkligen den här kameran  som en av de roligare och bättre jag fotat med genom åren.

Nu ser jag fram lite mot jultider och snön, om vi får någon...

/Over and out..Postat 2017-11-15 15:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera