Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Semester, Gatufoto, barn och sommaren..

Jaha, då var det Semester.

Som alltid infinner sig en känsla av frihet men samtidigt en känsla av tomhet på något sätt och en gnutta stress för att jag borde göra massor innan semestern tar slut. Antar att den känslan känns igen för många.

Jag tror det jag sett fram emot mest förutom att umgås med mina barn är att fotografera. bara få lunta runt med min X-T3 eller Nikon Df med några mindre gluggar och bara få hitta händelser och träffa människor inne i Stockholm och på andra ställen runt där jag bor och besöka fik jag inte gjort tidigare eller rent av kända fik jag älskar att besöka.

Jag brukar som regel gå 7-8 timar de dagarna jag är inne och gatufotar, och försöka ta mig till platser jag inte sett förut. Så har ni några bra tips så låt dem hagla!

Våren har bjudit på en del fotografering, en hel del där min nu 9 månader gamla son Julius stått i centrum. Det är verkligen härligt att få gå "all in" utan att skämmas för att ständigt ha kameran uppe. Precis som sin syster kommer han att ha ett av världens mest dokumenterade anlete när han når puberteten. det blir en fin bildskatt för dom att ta med sig in i framtiden, jag är glad att jag inte tummar på dokumenteringen av deras olika faser. Det är dessutom alltid uppskattat va vänner och bekanta och släkten såklart som man skickar bilder till och som alltid är sugna på att få mer av den varan.

Förutom barnen och gatufotot fotade jag en gammal vän till mig och för hans App mot mobbing vilket jag gjort tidigare ett par gånger. Det blir alltid en rolig session där vi spontant gör lite som vi själva vill och där jag ofta får ta ut svängarna och komma med många egna idéer. den här gången blev det rätt "torftigt" men något han iaf kunde använda trots min torka.

Tobias Wernius, ledare för Appen "Speak Up"

Hoppas på mer samarbete där framöver.

Midsommar

Fira midsommar gjorde vi på Överjärva gård ute i Solna. var en väldigt trevlig tillställning och lite mindre och gemytligare än de firanden jag är van vid ute i vallentuna där jag bor.

Hade med mig min X-T3 och plåtade lite för att ha lite trevliga minnen från det här årets firade.

Ett snabb besök till de som inte är med oss längre..

Nawinda

Ja, det blir mycket bebisar nu, men denna gång en "gästbäbis" och en tjej som tyckte midsommar behövde livas upp lite..

Julius är nu nästan 9 månader som sagt och är på gränsen att lära sig krypa, men frågan är om han inte tänker skippa det steget och satsa på att gå på en gång, det är lite den känslan jag får. Blir snart riktigt fullt upp.

Han har också börjat äta en del vanlig mat, och ibland buds det på rätt skaplig sådan tycker Julle.

Böcker...böcker och åter böcker. Kul att det verkar vara så spännande nu. kanske ingen finkultur men babblarna är ett hett ämne i bebis världen.

Här med syster Yasmine som tålmodigt läser för fokuserad Julle.

Julius

Jag och Julles syster Yasmine går ofta tillsammans inne i stan. Inte helt sällan styr vi kosan mot Stockholms glasshus te vid karlberg.

Det blir heller inte helt sällan lite porträtt foto ibland spontant och ibland en del bilder hon är med och arrangerar. Något hon nuförtiden tycker är helt ok, men inte riktigt hade tålamodet för när hon var yngre .

Tunneln mot Karlbergs slott.

Här ett test av Nikon 28mm 2,8 Ai-s och min Nikon Df.

Bakom karlbergs slott i parken..

Nikkor 28mm f2,8 Ai-s Och Nikon Df.

Avslutar med den här vår och sommarbilden som får vara startstrecket för vad jag hoppas blir en underbar sommar, fyllt med kärlek och fotande.

Fridens Liljor på er alla och ha det gott där ute!

/over and out..Postat 2019-06-30 00:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera