Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Hundar, änder barn och en irriterande fotograf!

Fortsatte att pröva min nya utrusting och bytte denna dagen min fru mot barnen och några hundar som de tog med sig till en sjö nära där vi bor. Det var ett smärre chaos och ett bra test för min kamera och mig själv.

Just denna dag var det rätt soligt, så inget idealiskt fotoljus kanske men lite trevliga sommarbilder blev det som man kan spara till framtiden.

Lägger upp några här...

Yasmine och Linnea och Jerry.

              

Yasmine, Frasse och Jerry, Christofer och Linnea.

Chris och Jerry i en staredown.

 

Fortsättning följer...

 

 Postat 2012-07-01 20:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Första semesterveckan och lära känna sin nya "vän".

Efter en vecka med semester då vädret varit lite sisådär, kan man i alla fall konstatera att man fått ett och annat gjort. När man inte kan bada så kan man vara inne och läsa manualer och lära känna sin nya kamera istället. Inte så jätteskoj kanske, men ett steg närmare att få börja fota lite mer med sin nya "kompis"!

Jag beställde också lite nya objektiv som anlände och efter att ha läst på en del och bekantat mig med kamera, nya objektiv och också en ny blixt så satte jag igång att prova kameran lite.

Helt underbar kamera. Måste bara få säga det. Man kan alltid önska sig mer och nya objektiv dock, men de jag har nu räcker bra för det jag fotar mest.

Min fru brukar få bli första försökskaninen för allt fotande och så även denna gång.

Här är ett par bilder från balkongen första kvällen. 

 

 

Här är en svartvit variant också:

 Postat 2012-07-01 00:35 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera