Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Ny hemsida på gång med ny blog!

Hej! Tänkte bara nämna här att jag "sjösatt" en ny hemsida där jag har galleri och portfolio etc men också en ny Fotoblogg där jag kommer skriva en del rescensioner och tankar om foto i framtiden.

Kommer givetvis också att finnas här men tror att merparten blir där om utrustning etc och här mer om resor och saker rörande fotosidan och det som gäller det mer allmänna fotograferandet.

Besök gärna sidan och bloggen och lämna en kommentar eller så. Finns ju även här om ni undrar något.

Sidan är rätt enkel och är inte riktigt klar men har ni några åsikter får ni gärna ge dom till mig eftersom jag är en novis på detta med sidor, och just lärt mig hur man fixar lite mer med den.

Sidan är: www.evigbild.com

Mvh Martin.Postat 2015-06-22 21:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Midsommar , Noct, D810, Zeiss 21 och Paris!

Am i alone?

Cite´Paris

Så, efter en viss tystnad på min blogg kommer här en samlings blogg från tiden som gått. En hel del har hänt i mitt fotografiska dubbelliv sedan jag sist skrev. Jag var påväg till Paris och hade även skaffat en Nikon DF och 2 nya gluggar (Zeiss 21 och Nikkor Noct 58 mm). 

Jag tog inte med mig något i min nya utrustning till Paris utan det blev min X-T1 med objektiv för bekvämlighetens skull, och en än gång levererade kameran och jag är glad att jag tog med mig den på resan och inte en tyngre kamera. Befrielse.

Den här resan blev lite annorlunda än den föregående då denna var en 40 års present från min fru medan denna var en resa jag och min fru gjorde med en av våra döttrar till Disneyworld b.l.a 

#3336546

Disneyworld, Paris

Vädret blev rätt trist 2 dagar av 4 och de dagarna då det vart sämre fick jag tid för mig själv att ränna runt i staden utan någon som drog in mig i alla affärer längs vägen, så det blev ganska bra för fotograferandet trots allt!

Från centrala Paris till Montmatres bakgator gick jag runt i regnponcho och dokumenterade så mycket jag kunde mellan regnskurarna. Var rätt tufft att skydda utrustningen men jag är väldigt glad att jag gjorde den ansträngningen då jag fick med mig bilder hem jag aldrig skulle fått med min fru och dotter i släptåg. Dom skulle förmodligen ha dumpat mig i ett dike eller framför Metron för länge sedan...

Distress #3336548 Path of Sorrow Andy Warhol

Bridge of Sorrow

Blandat från Montmartre, Paris


Efter hemkomsten från Paris fick jag då slutligen tillfälle att pröva min efterlängtade glugg Nikkor Noct 58mm. Väldigt spännande objektiv. Och jag måste säga att det är en av mina favoriter efter att ha fotat med det nu i någon månad eller så. Älskar det. Först och främst är det som om det var tänkt att sitta på en DF, balansen och känslan med dessa 2 tillsammans är fantastisk och ger verkligen sann fotoglädje.

Syskon

Yasmine, Linnea Humlan.

Att fota manuellt och i lugn och ro är också väldigt befriande. Även om mina barn tycker autofokus helt klart var roligare!

Får ni chansen att pröva detta objektiv så gör det, fantastiskt roligt.

Här är lite fler bilder från min tid med DF och Noct tillsammans.

#3336525

Sist men inte minst har jag även testat mitt nya Zeiss 21 distagon. Också ett superfint objektiv som även det parar ihop sig väldigt bra med min DF. Jag fotar inte riktigt lika mycket natur etc så därför har det inte åkt på kameran lika mycket som mitt Noct har gjort. Men några bilder har jag lyckats plåta.

Påväg mot Bogesund.


Rönningeby Midsommar, D810+Zeiss 21.mm 

Linnea, Runningeby


Nu ser jag snart fram mot min semester och ännu fler fotoäventyr. Blir en del utlandsvistelse men också en hel del turer i Sverige på olika ställen. Jag och en vän planerar att göra ett par turer till några av Sveriges övergivna platser. Mer om detta i bloggar framöver.

Fram tills dess, ha en underbar sommar (med regn eller inte!)

/Over and out...Postat 2015-06-20 01:40 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera