Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Flen och X-T2

Så det blev Flen i helgen som var och X-T2 fick följa med denna gång tillsammans med ett 16mm och ett 56 mm. Kände ingen större inspiration och ville att den här helgen skulle vara mer tid för dottern och med de vi var gäster hos.

Dock blev det ett kul tidsfördriv att göra en historia av helgen och kameran följde med lite då och då ändå.

Yasmine på den lila badplatsen innan doppet..


Yasmine var ensamt barn med denna helg och därför hade hon mycket tid att sysselsätta sig själv då vi vuxna pratade goja , något som barn har lite svårt med nuförtiden tror jag men Yasmine är rätt duktig på och alltid behövs i relation till tid med tekniken.

Innan kvällens grillning fanns tid att leta stenar, en av Yasmines samlar intressen :D

Lådan var nästan full redan innan vi kom utanför dörren, men det finns alltid rum för lite till!

Vi hittade flera myrsamhällen på den lilla vägen då vi letade stenar, Yasmine var fascinerad av det lilla micro-kosmoset.


Yasmine hittar ett par hantlar i väntan på grillningen som snart är klar 

Man klarar sig inte HELT utan teknik när det blir riktigt tråkigt..;)

Till slut vart det mys op terassen med eld och grillat kött..


Blev en riktigt mysig helg med lite fotande men en hel tid skönt umgänge. den mixen som är bäst när man har semester tycker jag, fotandet får inte ta överhanden då missar man umgänget.

Ha det gott, Over and out...Postat 2017-07-18 11:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Semester, vilken kamera får följa med?!

Så Semestern är här och första veckan är inne på mitten redan. Innan semestern hade jag stora planer för vad som skulle fotas men nu njuter jag mest av lugn och ro och att den kamera jag känner för vid varje tillfälle får följa med.

Jag kör med Nikon eller mina Fuji kameror. Nikon i form av en Df och en D700. Sålde av mina andra Nikon hus tidigare (D4 D810) och investerade mer i Fuji där jag kör en X-T2 och en X100F.

Mer och mer har Fuji kamerorna fått följa med ut pga av vikten och faktiskt glädjen i att använda dom.

Dock har jag mycket förkärlek för min Df och mitt nya 105 1,4 som ger fantastiska bilder.

Nikon Df, 105 1,4.

Nikon D700, 105 1,4

Den här helgen ska jag till Flen med min dotter och just nu packar jag väskan med de fotoprylar jag ska ha med mig. det blir fint väder och en del bad. Mina funderingar går mellan X-T2 eller min X100F. Många gånger känner jag att det vore en frihet att få ha med mig bara X100F för att förenkla saker och ting och bara njuta av att inte behöva tänka eller byta objektiv. Och samtidigt veta att det blir bra bilder, som det blir med den fina kameran.

Älskar lättheten att ladda upp fina Jpegs fort också till sociala media, något jag inte har möjlighet att göra på samma sätt med mina Nikon hus.

Nikon D700, 105 1,4

 

Fuji X100F "Acros R"


Fuji X-T2+ 16mm

Här är lite bilder från veckan som gått och från midsommar med mera i början av sommaren. Ser fram mot en riktigt bra fotosommar och en sommar som förhoppningsvis bjuder på både spontana bilder men även kanske på en del projekt om jag får någon inspiration, och chansen att få blir mer och mer bekväm med att använda de nya kamerorna.

X100F

  

Vad tar ni med er och vad ska ni fota i sommar? Skulle vara roligt att höra.

Ha en fin och skön sommar där ute, vart ni än befinner er!

/Over and out...Postat 2017-07-14 00:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera