Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Semester, vilken kamera får följa med?!

Så Semestern är här och första veckan är inne på mitten redan. Innan semestern hade jag stora planer för vad som skulle fotas men nu njuter jag mest av lugn och ro och att den kamera jag känner för vid varje tillfälle får följa med.

Jag kör med Nikon eller mina Fuji kameror. Nikon i form av en Df och en D700. Sålde av mina andra Nikon hus tidigare (D4 D810) och investerade mer i Fuji där jag kör en X-T2 och en X100F.

Mer och mer har Fuji kamerorna fått följa med ut pga av vikten och faktiskt glädjen i att använda dom.

Dock har jag mycket förkärlek för min Df och mitt nya 105 1,4 som ger fantastiska bilder.

Nikon Df, 105 1,4.

Nikon D700, 105 1,4

Den här helgen ska jag till Flen med min dotter och just nu packar jag väskan med de fotoprylar jag ska ha med mig. det blir fint väder och en del bad. Mina funderingar går mellan X-T2 eller min X100F. Många gånger känner jag att det vore en frihet att få ha med mig bara X100F för att förenkla saker och ting och bara njuta av att inte behöva tänka eller byta objektiv. Och samtidigt veta att det blir bra bilder, som det blir med den fina kameran.

Älskar lättheten att ladda upp fina Jpegs fort också till sociala media, något jag inte har möjlighet att göra på samma sätt med mina Nikon hus.

Nikon D700, 105 1,4

 

Fuji X100F "Acros R"


Fuji X-T2+ 16mm

Här är lite bilder från veckan som gått och från midsommar med mera i början av sommaren. Ser fram mot en riktigt bra fotosommar och en sommar som förhoppningsvis bjuder på både spontana bilder men även kanske på en del projekt om jag får någon inspiration, och chansen att få blir mer och mer bekväm med att använda de nya kamerorna.

X100F

  

Vad tar ni med er och vad ska ni fota i sommar? Skulle vara roligt att höra.

Ha en fin och skön sommar där ute, vart ni än befinner er!

/Over and out...

Inlagt 2017-07-14 00:44 | Läst 701 ggr. | Permalink
Fina familjebilder absolut, ha det gott, LO ska jag bara ha en kamera så blir det Olympus Pen F med 12-40/2,8
Svar från rikitikitavi 2017-07-18 10:35
Tackar Lars :)
ok en fin kamera det också!
Ha det gott, Mvh Martin.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX