Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

VM, Bröllop och Thaidans. Sommaren i bilder.

Så sedan mitt föregående inlägg har nu halva sommaren förflutit. semestern har nu blygsamma 2 veckor kvar och mycket har hänt både på ett privat plan igen men också i mitt fotograferande liv.

Som titeln säger har Fotbolls VM och averages iblandning där susat in och ut i våra liv.

I väntans tider då min flickvän nu är i slutskedet för att föda vårt barn, så en hel del bilder runt graviditeten ( något som inspirerar men också kan vara en utmaning, speciellt då man själv är fadern ) men också en hel del andra bilder bland annat från ett Bröllop jag fick ta del av och från Thaifestivalen och dotterns uppträdande som dansare där.

Om vi börjar vid VM så tycker jag det bjöd på en extra krydda denna händelserika sommar.

Jag var ganska dåligt insatt för en gångs skull, mest eftersom jag snart ska bli pappa men också bara för att jag inte varit så insatt eller intresserad i upptakten till VM det här året.

  

När vi väl började klättra närmare ett mirakel i fotbollssammanhang kunde jag inte längre ignorera de senare matcherna och ta del av stämningen och inspirationen laget bidrog med i våra hem över etern.

Magi under en magisk sommar.

Att det sedan inte gick hela vägen var tråkigt men i det stora hela gjorde det verkligen en redan fantastisk sommar ännu mer fantastisk.

En del av magin för mig personligen denna sommar var att få ta del av och följa utvecklingen på hemmaplan och hos min flickvän som väntade vårt barn som sagt.

För mig mitt andra barn men att få följa det på nära håll är verkligen fantastiskt, och från den växande magen till de första sparkarna och känslorna runt det är verkligen en upplevelse.

Nu håller vi tummarna för att allt går som det ska hela vägen, och det lär bli fler bilder framöver.

På tal om mitt första barn så hade hon en uppvisning i Thaidans på den stora Tahifestivalen i Kungsträdgården. Något hon sett fram emot och som jag nervöst planerat för att fotografera för att å lite fina minnen för hennes del i framtiden.

Detta blev en utmaning eftersom värmen var olidlig. Att sedan även ha med sig barn och en höggravid fru som utövade fantastiskt tålamod med en nervös men motiverad pojkvän som ville fota allt trots värmen och folklivet.

Förutom allt detta insåg jag snabbt att hitta en bra plats med bra ljus för att se dom när dom dansade blev lite av en utmaning.

Slutligen tog jag helt enkelt beslutet att ta den bästa platsen nämligen precis framför truppen i fontänen mitt i Kungsträdgården. Av med skorna och strumporna och i plurret och smutsen.

Dessutom fullt motljus. Blixten kokade efter ett antal bilder och det var inte helt lätt att få till de bilder jag hade hoppats på. Men det blev ändå en del fina minnen som visade deras uppträdande även om förutsättningarna inte var de bästa...

Sedan till det fina bröllopet jag fick ta del av. detta blev en present för ett par vänner till oss, och förberedelserna kunde ha varit bättre, men i slutändan är jag ändå glad att jag gjorde det. dels för erfarenheten och spänningen ett bröllop alltid innebar och den unika situationen det innebär att försöka skapa dessa viktiga minnen och samtidigt bara får EN chans att få det rätt.

Jag tror och hoppas de blev nöjda och fick de minnen de ville ha för livet. För mig var det ett väldigt vackert och avslappnat bröllop och jag önskar de båda all lycka i framtiden.

Avslutar med lite sköna sommar vibbar från ett fantastiskt soligt Stockholm och önskar en fortsatt fin semester och sommar för alla fotografer där ute..

/Over and out..Postat 2018-07-31 00:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera