Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Vinter Inspiration och bäbis steg med X-T3..

Inspirationen på Vintern brukar för min del vara lite mindre än på sommaren. Ljuset är magiskt men kortare och jag måste vara uppe tidigare för att hinna med att ge mig ut och fotografera.

Dock älskar jag när det är riktigt vintrigt och föredrar verkligen det före en trist lång "höst" vinter även om det är något varmare.

I mitt föregående inlägg skrev jag om min nya Fuji X-T3 och om jag efter att ha sålt min fina Leica Q för att finansiera denna och 2 objektiv funderade över om jag skulle vara nöjd med det beslutet. det är nog fortfarande lite tidigt att säga, men redan nu har mitt användningsområde för min X-T3 varit mycket bredare än det var för min leica Q och det var lite tanken med det nya inköpet också.

Det är en väldigt bra kamera och jag inser att den kommer växa ju mer jag använder den och nu gäller det bara att ge sig ut så mycket jag hinner.

Ett sådant tillfälle dök upp i helgen då solen sken och jag och dottern gav oss ut i det kalla vintriga Vallentuna runt sjön för att ta lite fina bilder längs vår promenad.

Jag såg just möjligheten till en riktigt bra allround familje kamera med min X-T3. Att kunna ha med en sådan liten kamera som kan ta både fina porträtt men med ett snabbt byte av objektiv kunna följa med i lek och fartfyllda situationen är verkligen användbart när man har barn.

Här vid Vallentuna kyrka med bästisen Milou

Vid sjön med solen som är påväg ned över isen...

Väl ute på isen som var tjock nog att gå på är lyckan total...

Innan vi går hem igen klättrar hon upp i trädet och ser ut över isen en gång till...

Fujinon 16mm f1,4. Ett av de objektiven som jag väljer ofta för att berätta och dokumentera med. En riktig juvel.

Imorgon blir det att pröva kameran och objektiven ute i stan för lite vintrigt gatufotande. Något jag inte hunnit med så mycket sedan jag köpte kameran.

En annan inspiration har också varit att få jobba mer med min lilla studio. En favorit bakgrund är min Lastolite "Tobacco/Olive" och någon jag kommer försöka fota med fler gånger under vintern och våren som kommer.

Här en session med dottern igen som fick vara med och bestämma ett tema själv.

Kameran här blev min Nikon Df+Nikon 105 mm f1,4. En klar favorit när det gäller porträtt.

/Over and out...Postat 2019-01-18 23:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera