Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

En gammal och antik Leica?

Var det detta denna tomte kom med i år?

Nej tyvärr inte hehe. Men väl en magnifik fotoryggsäck som jag ska slita ut under de kommande foto expeditionerna. Har alltid haft en förkärlek för fotoväsker måste jag erkänna, men det är nog inte så ovanligt bland fotointresserade har jag förstått.

Min fru retade mig för min väsk-girighet, medans hon själv denna jul önskade sig 4-5 precis likadana väskor men i olika färger! Något som inte stämmer där...

En sak som inte var så rolig var räkningen från Crimson där jag hade framkallat 8 rullar film från min senaste thailandsresa. Den var hög, och inte så välkommen i jultiderna!

Men så är det när man inte kan hålla sig.

                         

Nang och Eye                   Yas, Chris, Linnea        

Annars bjöd julen på samma mys som vi lyckats få till de senaste åren, vi är en stor familj men har inte så många släktingar. Men det är gemytligt, och julmat och fika kan jag äta ända fram tills nyår...

Och barnen verkade nöjda, alla 4. Och eftersom det är barnens högtid känns det alltid viktigast.

Man tänker också alltid på de som har det sämre under julen, och önskar att man kunde göra mer för dem på något sätt. Känns orättvist att vi i väst har det så bra men ändå är så fulla av girighet och klagar över allt ändå.

Det är oerhört viktigt att vara tacksam för det man har, även om alla kan ha det tufft utifrån sina förutsättningar oavsett pengar.

Vi är verkligen ingen rik familj, men är rika på skratt och kärlek tror jag. Vi har haft ett tufft år förhållandevis med förlust av närstående och sjukdomar. Men man måste ändå vara tacksam som sagt över det vi har kvar!

Det är också oerhört skönt tt ha lite extra ledigt från jobbet( tog en extra vecka! ), och ska verkligen spendera så mycket tid jag kan med barnen, och frugan då hon inte jobbar.

Ha en riktigt god fortsättning och ett gott nytt år alla fotomänniskor!

/Over and out...Postat 2012-12-26 12:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Analog flashback!

Efter ett infall och en stor saknad hittade jag 8 rullar t-max och 160 VC från våran underbara Thailands resa i April som vi inte haft tid att framkalla eller skanna in.

Nu bestämde jag mig för att skicka in dom och fick 4 av dom framkallade med råkopior för någon dag sedan. Det var otroligt roligt att titta igenom bilderna. Dels därför att flera av dom verkligen var lyckade bilder, men också för att jag visste att jag skulle ha lite analoga bilder att jobba med framöver och lägga upp här på fotosidan.

Jag började lite lätt igår och även om det är tidsödande så känns det verkligen spännande att jobba analogt ibland. Känslan när man just fått hem de nyframkallade bilderna är så himla skön, förväntan och lite oro för hur dom ska se ut.

Det saknar jag ibland med det digitala. Dessutom blir det verkligen en helt annan känsla i de svartvita bilderna för mig. Älskar svärtan och kornet och personligen får jag det aldrig att riktigt likna det som jag vill ha det digitalt.

Samtidigt ångrar jag inte att jag gick över till det digitala överlag. Men jag är glad åt att jag kan få båda världarna ibland.

Önskar jag hade kvar min f100 också om jag skall vara ärlig. Men sålde den för att ha råd med min D700. Jaja, man kan inte få allt!

Nu ska jag fortsätta skanna och lägga upp de nygamla Thailandsbilderna!

Fortsättning följer...

/Over and out.

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2012-12-12 20:44 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Underbara Vinterland...

Så kom äntligen helgen och tiden för  en av favorit sysselsättningarna, foto.

Och som jag hoppades på och skrev om i mitt föregående inlägg kom också snön...i drivor! Och vilket fantastiskt väder sedan. Makalöst vackert. Hade jag varit barn hade jag sprungit ut och bara lagt mig i snön och gassat i solskenet och slickat i mig de fallande snöflingrona medans drömmar om slädar, kälkar och tomtar börjat cirkulera i huvudet.

Vallentuna sjön

På lördagen kom chansen när barn och andra sysslor blivit omhändertagna, så jag rusade ut innan ljuset skulle försvinna. Tror klockan var runt 13 tiden när jag masade mig närmare dom områden runt Vallentuna kyrka jag hade i åtanke för några vackra vinterbilder.

Påvägen mötte jag många andra människor som trotsat kylan bara för att få sig en bild eller skåda det underbara vintervädret vi hade fått.

Bryggan

I min hast hade jag glömt att ta på mig något annat än mina "halva" vantar där fingertoppar saknas. Jag insåg snabbt att det skulle ge sig tillkänna lite senare...

Men innan mina händer stelnade och frös till is hann jag fram till sjön och letade upp ett par nyckel platser. Jag hade två objektiv med mig och det ända som åkte på var mitt vidvinkel eftersom jag ville få med så mycket jag bara kunde.

Efter ett par bilder började fingrarna att stelna rejält och jag visste att jag inte hade många minuter kvar på mig innan händerna skulle ramla av!

Jag små sprang till sista platsen vid bryggan och körde några snabba inställningar och sköt av några serier. Sedan bar det av hemmåt och kaffe, bulle, värme och annat gott i tankarna.

Men jag hann få mersmak för fler vinterbilder, så nu hoppas jag verkligen på att detta stannar kvar ett tag. För jag vill ta många fler bilder och har massor med ideer.

Så här blev resultatet av några bilder jag tog.

Ha det gott i kylan.

/Over and out...

 Postat 2012-12-04 20:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera