Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Underbara Vinterland...

Så kom äntligen helgen och tiden för  en av favorit sysselsättningarna, foto.

Och som jag hoppades på och skrev om i mitt föregående inlägg kom också snön...i drivor! Och vilket fantastiskt väder sedan. Makalöst vackert. Hade jag varit barn hade jag sprungit ut och bara lagt mig i snön och gassat i solskenet och slickat i mig de fallande snöflingrona medans drömmar om slädar, kälkar och tomtar börjat cirkulera i huvudet.

Vallentuna sjön

På lördagen kom chansen när barn och andra sysslor blivit omhändertagna, så jag rusade ut innan ljuset skulle försvinna. Tror klockan var runt 13 tiden när jag masade mig närmare dom områden runt Vallentuna kyrka jag hade i åtanke för några vackra vinterbilder.

Påvägen mötte jag många andra människor som trotsat kylan bara för att få sig en bild eller skåda det underbara vintervädret vi hade fått.

Bryggan

I min hast hade jag glömt att ta på mig något annat än mina "halva" vantar där fingertoppar saknas. Jag insåg snabbt att det skulle ge sig tillkänna lite senare...

Men innan mina händer stelnade och frös till is hann jag fram till sjön och letade upp ett par nyckel platser. Jag hade två objektiv med mig och det ända som åkte på var mitt vidvinkel eftersom jag ville få med så mycket jag bara kunde.

Efter ett par bilder började fingrarna att stelna rejält och jag visste att jag inte hade många minuter kvar på mig innan händerna skulle ramla av!

Jag små sprang till sista platsen vid bryggan och körde några snabba inställningar och sköt av några serier. Sedan bar det av hemmåt och kaffe, bulle, värme och annat gott i tankarna.

Men jag hann få mersmak för fler vinterbilder, så nu hoppas jag verkligen på att detta stannar kvar ett tag. För jag vill ta många fler bilder och har massor med ideer.

Så här blev resultatet av några bilder jag tog.

Ha det gott i kylan.

/Over and out...

 

Inlagt 2012-12-04 20:07 | Läst 3217 ggr. | Permalink
Fina bilder och visst ger det mersmak det härliga vädret!
Ha det gott du med!
ewa
Svar från rikitikitavi 2012-12-04 20:22
Tack! ;D Och ja det gör det verkligen!
/Martin.
Hej Martin. Fantastiskt fina vinterbilder du lyckades knäppa innan fingrarna frös ihop helt! Låt oss hoppas på mer sol och snö till helgen som kommer. Mvh Thomas
Svar från rikitikitavi 2012-12-04 21:09
Haha tackar! Ja men det var nära att bli ett fiasko;) Ja vi får verkligen hoppas på det! Ha det bra!
/Mvh Martin.
Fina vinterbilder med det sköna ljuset! Är det möjligen vid området med runstenarna/ mvh Danne
Svar från rikitikitavi 2012-12-04 22:07
Tackar så mycket. Det är ganska nära kyrkan vid någon av bilderna. De andra är tagna strax bakom kvarnbadet nere vid sjön:) Är du där och strosar ofta?
/Martin.
DanneWest 2012-12-05 18:20
Ja jag bor i Täby så ibland kör jag lite fotopromenader även i Vallentuna/ Ha det gott mvh Danne



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar