Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Snö! Fotoklappar! Inspiration!

Ja, det blir olika mycket av dessa varor så här närmare jul.

När jag ser snön klappar mitt fotohjärta för att gå ut och ta fina vinterbilder. Samtidigt hopar sig sakerna som måste fixas och tas om hand innan julen infinner sig.

Tiden går aldeles för fort. Med fyra barn och en hund+fru finns inte mycket tid kvar för det egna intresset. Men viljan finns!

Min yngsta dotter fyllde 3 för ett antal veckor sedan och när hon plötsligt kan blåsa ut ljusen på tårtan aldeles själv blir man också påmind om hur fort allt går. har jag missat något?? Hur gick detta till hehe....ja ibland hinner man inte med.

Yasmine blåser sina ljus.

Men ut i snön ska jag. Det har jag bestämt. Det är något magiskt och väldigt mysigt med den första snön både för oss stora och de små.

Kanske är det också dags att införskaffa några roliga fotoklappar till sig själv så här i julrean. Har funderat på allt från väskor till minneskort och nya objektiv hehe. Men får se om pengarna räcker till efter barn och fru fått sin beskärda del!

Har någon några bra förslag???

En ny cykel till våren hade varit bra också eftersom Yasmine stal våran....

Yas släpper den inte.....det är nu hennes!

Ha en bra advent!

/over and out...Postat 2012-11-30 19:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vinter, fotografi och tankar om fotoappar!

Vintern är snart här. Mindre ljus att fotografera i tänker jag då. Men också nya möjligheter för bilder samtidigt.

Förutom mörkret gillar jag vintern när det är snö och kallt måste jag säga. En känsla av mys och hemtrevlighet infinner sig tycker jag. Jul, födelsedagar( för våran familj) och att semlan också dyker upp är bara några få själ för mig att faktiskt uppskatta vintern.

Hoppas ni också kan finna några glädjeämnen i mörkret så ni klarar er igenom denna årstid lättare. För jag vet att många svenskar har det "tufft" då hehe.

Angående fotografi så känner jag mig fortfarande märkligt inspirerad och vill bli bättre på det jag gör. Jag väntar också på att något spännande ska dimpa ner i mitt knä så jag får tillfälle att fotografera och tolka det på mitt sätt och sedan exponera det för omvärlden;) Det kanske inte kommer att hända inser jag nog, men gör det detta så är jag beredd !

Något jag är lite trött på just nu så är det drösen foto-appar och allt snack om detta.

Vet att detta är ett hett ämne och något verkligt kärt för befolkningen. Alla har plötsligt blivit "experter på fotografi genom att ha funnit instagram och liknande appar.

Samtidigt är det ju kul att så många människor har börjat "bry" sig om fotografi, men ibland går det lite till överdrift tycker jag. Och när man sedan hör kommentarer om att "vem" som helst kan bli fotograf nuförtiden, så måste man småle´ en smula också.

Fotografi är ju så väldigt subjektivt så oftast tycker jag att alla kan foto precis vad som helst och hur som helst eftersom alla gillar olika. Men det finns också en fara i när alla ska fota med filter och app-effekter tycker jag, och den faran ligger i att folk kommer att avtrubbas och tröttna på fotografi och bilder tror jag. Jag kommer ju aldrig att ändra min egen uppfattning om vad jag gillar såklart, men det är alltid tråkigt när något man håller kärt blir "mainstream" och alldagligt. man vill liksom behålla det för sig "själv" på något sätt hehe.

Vad tycker ni andra?

Ta hand om er i mörkret!

/Over and out..

 Postat 2012-11-16 21:14 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera