Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Vinter, fotografi och tankar om fotoappar!

Vintern är snart här. Mindre ljus att fotografera i tänker jag då. Men också nya möjligheter för bilder samtidigt.

Förutom mörkret gillar jag vintern när det är snö och kallt måste jag säga. En känsla av mys och hemtrevlighet infinner sig tycker jag. Jul, födelsedagar( för våran familj) och att semlan också dyker upp är bara några få själ för mig att faktiskt uppskatta vintern.

Hoppas ni också kan finna några glädjeämnen i mörkret så ni klarar er igenom denna årstid lättare. För jag vet att många svenskar har det "tufft" då hehe.

Angående fotografi så känner jag mig fortfarande märkligt inspirerad och vill bli bättre på det jag gör. Jag väntar också på att något spännande ska dimpa ner i mitt knä så jag får tillfälle att fotografera och tolka det på mitt sätt och sedan exponera det för omvärlden;) Det kanske inte kommer att hända inser jag nog, men gör det detta så är jag beredd !

Något jag är lite trött på just nu så är det drösen foto-appar och allt snack om detta.

Vet att detta är ett hett ämne och något verkligt kärt för befolkningen. Alla har plötsligt blivit "experter på fotografi genom att ha funnit instagram och liknande appar.

Samtidigt är det ju kul att så många människor har börjat "bry" sig om fotografi, men ibland går det lite till överdrift tycker jag. Och när man sedan hör kommentarer om att "vem" som helst kan bli fotograf nuförtiden, så måste man småle´ en smula också.

Fotografi är ju så väldigt subjektivt så oftast tycker jag att alla kan foto precis vad som helst och hur som helst eftersom alla gillar olika. Men det finns också en fara i när alla ska fota med filter och app-effekter tycker jag, och den faran ligger i att folk kommer att avtrubbas och tröttna på fotografi och bilder tror jag. Jag kommer ju aldrig att ändra min egen uppfattning om vad jag gillar såklart, men det är alltid tråkigt när något man håller kärt blir "mainstream" och alldagligt. man vill liksom behålla det för sig "själv" på något sätt hehe.

Vad tycker ni andra?

Ta hand om er i mörkret!

/Over and out..

 

Inlagt 2012-11-16 21:14 | Läst 1733 ggr. | Permalink
Jag ser fram mot mörka kalla vinternätter med molnfri himmel för att utveckla mitt ytterst blygsamma stjärnfotande. Ser också fram mot årets julkort som jag förhoppningsvis får till som jag vill. :)
När det gäller fotoappar medger jag att jag använder några stycken och tycker att det är kul att experimentera lite med ramar och sånt. :)
Gillar den första bilden mycket! Snygg tjej och lite ovanligt (i mina ögon) porträtt.
/Anna
Svar från rikitikitavi 2012-11-16 23:48
Hehe, även jag använder fotoappar för att göra min ganska "dåliga" kamera på telefonen liiiite roligare;) Allt är ok i lagom mängd i min mening. Det är när det blir till överdrift jag höjer på ögonbrynen;)
Tack så hemskt mycket för dina tankar och ditt tyckande.
/Martin.
Svar från rikitikitavi 2012-11-17 11:35
Och va spännande med stjärnfoto" föresten, Skulle va kul att prova någon gång:)
enanse 2012-11-17 14:33
Det är kul! :) Men, den nivån jag är på är mest att leta rätt på ett mörkt ställe och använda stativ och ett ljusstarkt objektiv. Testa, vetja! :)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar