Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Midsommar , semester och begravning/avsked av en analog epok.

Yasmine tagen första dagen med nya D700an.

Så Var Midsommar här och förbi. Och början på några veckors semester.

Underbart. Och också början på en ny epok inom foto för mig.

Jag har levt med min F100 och analot foto så länge jag kan minnas och nu har jag slutligen bytt kurs eller i allafall vidgat mina vyer. Jag bestämde mig för att skaffa en Nikon d700 och ta avsked av min gamla trotjänare F100.

Det kändes lite som ett svek! Men jag har bara bra minnen av den. Det som gjorde att jag slutligen tog steget var allt gott jag läste om D700. att den var så lik en bra analog kamera att andra hade bytt upp sig till den. Det fick mig att börja fundera.

Det har varit väldigt dyrt att framkalla film och tidsödande att skanna! Har fortfarande 7 rullar oframkallade sedan min senaste resa och svettas bara jag tänker på att behöva skanna dessa hehe. Även om det samtidigt är spännande att se rullarna framkallade och komma med posten.Den biten kommer jag att sakna.

Nu sitter jag här, en såld F100 och en ny d700 läsandes manualer. jag har köpt ett par nya objektiv och också en ny blixt. Det här kommer bli kul. Det bubblar nästan i magen när jag tänker på allt nytt jag kan fota med kameran.

Nu börjar ett nytt äventyr....och det är semester!

Glad sommar på er alla älskare av bilder.

 Postat 2012-06-28 12:13 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera