Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Gott nytt, och tankar om Teknik VS Känsla!?

Nu är det 2013 och i badkaret i morse gick mina tankar tillbaka till åren som gått.

Tankar gick till händelser i livet, stora som små. En av funderingarna var över Fotografin och vad som händer med den och hur det har varit. Funderingar om gamla bilder, analog fotografi kontra digitalt, och en viss oro för hur och vad som händer med fotografi framöver.

Idag är ju alla "fotografer" med sina mobiler och sitt photoshop kunnande. Min oro ligger nog i att känslan börjar försvinna mer och mer. Det knäpps bilder i massor, men ofta kommer känsla i andrahand.

Jag kan vara självkritisk här och reflektera över min utveckling som fotograf. Och detta gäller tyvärr även mig själv till viss del. När jag började fotografera hade jag många bra ideer och brann verkligen för att ta bilder som skulle säga någonting och påverka människor. Jag hade planer på att förändra världen oh att resa jorden runt och fotografera olika spännande projekt.

Min utrustning då var skrattretande om man jämför med idag. Jag fotade givetvis analogt men med mycket enkla medel. Mitt kunnande var en bråkdel av det jag besitter idag. Ändå tog jag kanske "bättre" bilder då. Inte tekniskt kanske, men med mer känsla.

Kanske är det detta jag vill med mitt fotande mest de kommande åren, att jag ska få tillbaka gnistan igen och bli mer kreativ och ha känsla i mina bilder mer än jag har haft de senaste åren. Bättre utrustning och mer tekniskt kunnande är inte alltid lika med "bättre" bilder enligt mig.

Jag hoppas att både jag och många andra i världen hittar tillbaka till känslan i fotografin och att inte teknik och perfektionism sväljer all kreativitet..

Detta efter fred i världen och jämnlikhet förstås...:P

/Gott nytt år och Over and out...

 Postat 2013-01-01 13:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera