Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Lite "Astro-foto" med X-T2 och 16-55

Bara ett snabbt inlägg från helgens bravader.

Tog med mig kameran ut till flickvännen som bor på landet för lite lek nattetid, aldrig provat på fotografi på natten men alltid varit lite förtjust i att titta på Astro fotografi etc

Hade ingen aning om hur X-T2an skulle hantera uppgiften och läste innan att en FF kamera kanske skulle ha klarat biffen något bättre. Dock var det ett bra sätt att testa utrustningen tänkte jag, så jag gav mig ut med kameran, stativ, och min app "Sun Seeker" som är väldigt bra att ha för att se exakt vilken tid solnedgången är men även visar exakt vart den kommer gå ned och vid vilken tid .

Det var kolmörkt runt om huset där vi bodde, men närmare Orkesta Kyrka fanns en del lampor som gjorde att jag åtminstone kunde ta mig fram utan att slå ihjäl mig.

Efter ett par trevande bilder på långa slutartider utan att ha riktigt bra koll på vad jag gjorde tog jag mig till ett annat ställe och testade lite olika tider och inställningar och även lite lek med lampan på telefonen som en kul hälsning till flickvännen där jag försökte göra ett snabbt hjärta. Blev uppskattat!

Dock började det skjutas i närheten inne i skogen så beslöt mig för att ta mig hemåt innan jag blev förväxlad för ett vildsvin och av misstag skjuten ..

För att vara första gången är jag nöjd med det hela, var ett kul test och något som gav mig lite blodad tand.

Nästa gång tar jag med mig en större kamera och testar igen.

Ha det gott!

/over and out..Postat 2017-08-27 21:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ghost Town, ett besök till en svunnen tid...( Fuji X-T2+16mm 1,4)

Ett blog inlägg på min hemsida om min utflykt till en "Spökstad" inte långt ifrån där jag bor i Vallentuna.

Var en något kuslig upplevelse men som jag är glad att jag ändå gjorde, fick med mig en del roliga bilder och en historia värd att minnas.

Finns även en kortfilm med lite musik i inlägget där jag försökt att få till stämningen jag kände där.

Länken finns i kommentarerna under här .

Ha det gott, Martin.Postat 2017-08-03 13:17 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera