Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

When in Rome, and a new camera love.

Sommaren var inte slut och våran resa till Rom stod för dörren. Nyss hemkomna från Thailand var det bara att ladda om både de kroppsliga batterierna men också kamerornas batterier. På denna resan fick en Gopro Hero och min Nikon D700 följa med liksom min Fuji X20 som frugan skulle få manövrera.

Vi skulle vara där i 5 dagar så det fanns gott om tid att försöka hinna med alla de viktigaste platserna att ta kort på men också utforska dom. 

Efter att ha flugit dit utan incidenter anlände vi i den vackra men extremt varma staden Rom i Augusti.

Vatican

Vi insåg snabbt att Augusti månad inte var den ultimata månaden för att resa hit. Väldigt varmt som sagt, och extremt mycket folk. Urvalet folk som befinner sig i Romdenna månad är inte det roligaste heller. Italienarna själva väljer att resa ifrån Rom och kvar finns turister eller folk som vill sko sig på dom på olika sätt...

Dock var vi fast beslutna att göra det till en fin upplevelse på vårat sätt. Äta god mat och se så mycket vi bara kunde.

Spanish Stairs, sunset.

På utflyktsmålen var mina intentioner att både filma och ta kort, något somvisade sig bli stressigt och rätt jobbigt i värmen. Men jag vet ju hur glad man blir då man kommer hem med resultaten och hur besviken man blir efteråt om man inte tagit chansen att ta de tillfällen som bjöds. Så jag gjorde mitt bästa!

     

Även gaulivet bjöd på en hel del roliga tillfällen att fota, här är ett urval av en del vi hann se under de 5 dagar vi var där.

Bland de lite större sevärdigheterna vi hann se fanns Colloseum, vatikanen, Forum romanum, San sabina, Maria Maggiora, Spanish Stairs, San clemente, Fontana Di trevi( som för övrigt var rätt värdelöst!) Pantheon. Piazza navona etc .

Vi hann se allt detta men också en hel del mer som vi upptäckte längs vägen.

Dokmai, Colloseo

Spanish Stairs

Pantheon

Colloseo Sunset.


Så, lite från Romresan. Fler bilder läggs upp i album senare.

Som titeln på bloggen antyder hittade jag kärlek till en ny kamera strax efter Romresan.

Det blev i form av min nya X-T1 som införskaffades. Har bara uptäckt bråkdelar av vad kameran kan göra, men efter att ha haft den nu i drygt ett par månader kan jag bara konstatera att det är en riktigt kompetent liten kamera som jag är riktigt glad att jag skaffade. En del objektiv blev köpta fort också och något till kommer det nog bli.

Kommer lägga upp bilder från den i min nästa blogg. 

Här kommer lite provsmak från detta...

Bogesunds slott, Dokmai

Uppsala Domkyrka.Men mer om detta underbara ämne senare...

Over and out / Martin.Postat 2014-11-21 23:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera