Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

God Jul! Blev visst ingen vit jul...Men hästar och gran!

Nä, inte blev den vit julen. och inte har Julkänslan riktigt infunnit sig av olika orsaker. hoppas på att den kommer mer imorgon. Fick lite grann då jag klädde vår miniatyr gran med min dotter idag i iallafall. Blev en mysig stund och ett kul tillfälle att ta fram Leica Q och ta några jul bilder medan hon drömde sig bort och skötte pyntandet. Hade även med mig kameran till stan på julmarknaden och en promenad i julvimlet för att leta klappar.

Hoppas det blir många tillfällen att fota mer under lovet som kommer nu.

Har hunnit med en del andra sessioner bland annat med en vän som rider där jag fotat henne och hästarna en del. och det verkar blir mer av det vid något tillfälle om det blir mer snö...

Här fotad med Nikon D4 och Nikons fina 105mm f1,4 i solnedgången..

Och så lite bilder från idag när vi klädde vår enorma gran ;)

Ha en riktigt fin jul nu, hoppas på att få se många fina julbilder på Fotosidan nu under ledigheten som man får inspireras av.

/God Jul! Over and out..




Postat 2017-12-24 01:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Gatufoto, Leica Q och en Nikon Df..

Blir en Helg i fotografins tecken då jag har ett projekt för en familj denna advent. 

Så det blir lite till att förbereda sig när det gäller ljussättning och bakgrunder och tänka sig igenom olika scenarion, speciellt med tanke på de små barnen som är med där man aldrig riktigt vet hur det ska sluta ;)

Annars har det varit en mörk och rätt trist början på denna "Höstvinter" och inte funnits så många bra dagar att fotografera utomhus på.

Men har fortsatt min bekantskap med Leica Q och några dagars gatufotande har det blivit trots allt.

Spot the Photographer!

Q är en fortsatt trevlig bekantskap och jag lär mig den mer och mer men upptäcker samtidigt dess mångsidighet trots den fasta brännvidden.

Being Watched

Att även kunna "Zooma" till 35 och 50 eftersom bildkvalitet ändå funkar så pass bra är faktiskt ett bättre verktyg än vad jag trott inledningsvis.

Inköpte även ett extra batteri nu, men har faktiskt aldrig riktigt tagit slut på ett batteri ännu så länge utan det har räckt med ett batteri även de dagar då jag varit ute nästan en hel dag. men det är alltid bra att ha ett extra, även om priset för ett "panasonic" batteri såklart går under Leica pris och kostar mer än det behöver göra, inget jag direkt gillar när det gäller "märkes" grejer, men så är det.

Campsite under bridge...


Urban Soccer in the cold

Near Sickla, cold Autumn day before sunset.

Early adventurers at "tekniska" uni in Stockholm.

Playground at viewpoint 

Så den här helgen får jag åter bekanta mig med min trogna Df istället inför fotograferingen, också en fantastiskt kamera och en jag kommer att behålla länge den överlevt kameror som D4, D810 och även en D700.

Ha en fin foto advent!

/over and out.



Postat 2017-12-01 18:09 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera