Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Gatufoto, Leica Q och en Nikon Df..

Blir en Helg i fotografins tecken då jag har ett projekt för en familj denna advent. 

Så det blir lite till att förbereda sig när det gäller ljussättning och bakgrunder och tänka sig igenom olika scenarion, speciellt med tanke på de små barnen som är med där man aldrig riktigt vet hur det ska sluta ;)

Annars har det varit en mörk och rätt trist början på denna "Höstvinter" och inte funnits så många bra dagar att fotografera utomhus på.

Men har fortsatt min bekantskap med Leica Q och några dagars gatufotande har det blivit trots allt.

Spot the Photographer!

Q är en fortsatt trevlig bekantskap och jag lär mig den mer och mer men upptäcker samtidigt dess mångsidighet trots den fasta brännvidden.

Being Watched

Att även kunna "Zooma" till 35 och 50 eftersom bildkvalitet ändå funkar så pass bra är faktiskt ett bättre verktyg än vad jag trott inledningsvis.

Inköpte även ett extra batteri nu, men har faktiskt aldrig riktigt tagit slut på ett batteri ännu så länge utan det har räckt med ett batteri även de dagar då jag varit ute nästan en hel dag. men det är alltid bra att ha ett extra, även om priset för ett "panasonic" batteri såklart går under Leica pris och kostar mer än det behöver göra, inget jag direkt gillar när det gäller "märkes" grejer, men så är det.

Campsite under bridge...


Urban Soccer in the cold

Near Sickla, cold Autumn day before sunset.

Early adventurers at "tekniska" uni in Stockholm.

Playground at viewpoint 

Så den här helgen får jag åter bekanta mig med min trogna Df istället inför fotograferingen, också en fantastiskt kamera och en jag kommer att behålla länge den överlevt kameror som D4, D810 och även en D700.

Ha en fin foto advent!

/over and out.

Inlagt 2017-12-01 18:09 | Läst 1505 ggr. | Permalink
Fina bilder! Tror jag hade gillat alla i färg.. men det är ju en smaksak!
Hälsn!
Svar från rikitikitavi 2017-12-01 23:07
Tackar Jan :) Jättekul att du gillar dom. Ja dom är fina i färg med, själv har jag lite svaghet för Svartvitt, dock gillar jag verkligen färgen man får av Leica Q. Så oftare än förut föredrar jag faktiskt färgbilderna från den här kameran.
Verkar som du gjort en rejäl runda på stan. Leica Q är en väldigt trevlig kamera.
Svar från rikitikitavi 2017-12-04 17:55
Hehe ja, det blev en 6 timmars promenad den dagen tror jag, var verkligen lite överallt och gick runt helt utan mål för att upptäcka lite nya platser. var rätt spännande :) ja men det är den verkligen, verkligen back to basics samtidigt som den känns så himla kompetent trots den fasta brännvidden.
Den växer varje gång jag använder den.
Kör du med den själv också?
/Martin.
froderberg 2017-12-04 18:02
Mitt jobb är bland annat att testa de flesta kameror som kommer ut. Leica Q fastnade jag särskilt för. Önskade bara att den skulle ha högre upplösning.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar