Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Bootcamp Värmdö, Fujifilm X-T2

Lördag kväll, sittandes framför datorn med ögon smala som vandrande pinnar.

Efter en lång dag ute på Värmdö, där jag följde med min vän Fredrik för att dokumentera hans framfart i säsongens "Bootcamp".

Vid säng klockan 3 i går natt och upp klockan 7.00 idag, bäddat för en dag med trötthet stundtals, men jag höll längre än vad jag trodde.

Bil med vännen till Värmdö med medtagen energidryck och min kamera väska innehållandes min X-T2 med grepp och ett 90 mm objektiv och ett 16mm objektiv.

Väl där var det ganska kallt och vi klädde på oss ordentligt medan min vän gick in på Bootcamp området för att värma upp inför start. Det var rätt mycket folk där och musik, fika och en hel del roliga utstyrslar bidrog till att det blev lite folkfest av det.

Första var det barnen som fick starta och de sprang en mindre Bootcamp bana med lite miniatyrer av de hinder de vuxna senare skulle ta sig igenom och över.

  Var härligt att se dom tävla, så mycket skratt och känslor på spel.

Efter det var det så dags för min vän fredrik och hans vän Per som också tävlade. Jag såg mig runt och insåg att mina två vänner skulle tillhöra det "övre ålders skiktet i denna tävling. Kunde förstå att det fanns en del nerver eftersom en del hinder var rätt svåra att ta sig över trots allt.

Starten gick, och jag missade ett par bilder direkt men beslöt mig för att möta upp dom längre ned i barnan där det gällde att dra ett däck uppför en backe jag knappt skulle vilja cykla nedför.

Efter det skulle dom bära däcket ned för backen en annan väg och sedan kasta det för att ta sig ned i ett dike täckte med camouflage nät.

Här hittade jag en plats precis framför där jag fångade min lätt ansträngda vän precis då ha kom ut ur nätet.

Han frustade sig vidare och jag i min tur frustade vidare till en äng en bit bort där det skulle ta sig över en vallgrav för att  nå de sista hindren innan upploppet.

När han nådde vallgraven var han helt slut, och efter att nästan sätta sig ned i vattnet tog han sig över och ned till ängen med de sista hindren.

Jag sprang runt mellan hindren och lyckades få ett par bilder innan det var dags för dom att stappla i mål längre nedför banan...

Svettig och blit om fötterna sprang jag också mot målgången och klappade om dom efter ett bra genomfört lopp.

Båda var rätt slut men glada, även om  dom  tyckte det hade gått tungt.

Ett par sista bilder hann vi med innan det var dags för en saftig börjare med kaffe på det som belöning för ett bra lopp, och för att förhoppningsvis ha fått ett par bra bilder efter denna långa dag..

Efter att ha laddat ned bilder och fixat klart några av dom väntar nu en kopp kaffe, och sedan lite serie innan ögonlocken sluter sig för natten.

Ha en fin helg!

/Over and out...Postat 2017-09-16 23:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera