Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Analog flashback!

Efter ett infall och en stor saknad hittade jag 8 rullar t-max och 160 VC från våran underbara Thailands resa i April som vi inte haft tid att framkalla eller skanna in.

Nu bestämde jag mig för att skicka in dom och fick 4 av dom framkallade med råkopior för någon dag sedan. Det var otroligt roligt att titta igenom bilderna. Dels därför att flera av dom verkligen var lyckade bilder, men också för att jag visste att jag skulle ha lite analoga bilder att jobba med framöver och lägga upp här på fotosidan.

Jag började lite lätt igår och även om det är tidsödande så känns det verkligen spännande att jobba analogt ibland. Känslan när man just fått hem de nyframkallade bilderna är så himla skön, förväntan och lite oro för hur dom ska se ut.

Det saknar jag ibland med det digitala. Dessutom blir det verkligen en helt annan känsla i de svartvita bilderna för mig. Älskar svärtan och kornet och personligen får jag det aldrig att riktigt likna det som jag vill ha det digitalt.

Samtidigt ångrar jag inte att jag gick över till det digitala överlag. Men jag är glad åt att jag kan få båda världarna ibland.

Önskar jag hade kvar min f100 också om jag skall vara ärlig. Men sålde den för att ha råd med min D700. Jaja, man kan inte få allt!

Nu ska jag fortsätta skanna och lägga upp de nygamla Thailandsbilderna!

Fortsättning följer...

/Over and out.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2012-12-12 20:44 | Läst 1980 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar