Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Test blixtar och Bokomslag.

Då var påsken över med stormsteg och snart är det redan Valborg, allt går med en rasande takt.

I mitt föregående inlägg skrev jag lite om ljusformare och att dom skulle testas mer och som jag redan skrivit i ett forum inlägg testade jag med dottern under påsken. Tänkte bara dela med mig lite av mina tankar angående dessa blixtar och hur det gick.

Måste säga att Godox systemet är väldigt smidigt. och redan att slippa köpa vanliga batterier och att de verkar hålla kraft så pass länge är ett väldigt plus i min värld.

Att de sedan "pratar " så bra med varandra och att jag slipper externa radio sändare är ett annat stort plus.

Det har kostat en slant men jag tror jag tycker det har varit värt det redan. Vill leka en del med det först innan jag kan ge någon fullständig "recension" av prylarna dock tänker jag.

Men jag gillar verkligen det jag sett hitintills. jag införskaffade även lite nya ljusformare och något stativ och lite andra tillbehör till blixtarna som var rätt praktiska också.

Jag testade de några gånger då jag fick hem dom men fick testa dom lite mer ordentligt med dottern under påskveckan som sagt och jag utförde ett tets inomhus i mitt lilla kök med 3 st blixtar med olika ljusformare. Min ide var rätt enkel, jag hade köpt två olika plagg till dottern som hon ville använda och sedan hade jag valt ut lika olika saker som skulle bli stomme för temat i bilden. Allt för att det skulle bli lite roligare än att bara bränna av bilder som inte är så kul att använda sedan.

Den första sessionen lite mer klassisk i stil och den andra utomhus lite tidlös Kodachrome känsla från sjuttiotalet.

Kan inte påstå att det blev exakt som jag tänkt mig, men det blev något som jag är helt ok med resultatet iaf och lite kul bilder för dottern och mig att spara för framtiden.

Trodde kanske att mitt huvudljus skulle blivit liiiite mjukare, men är hyfsat nöjd med den Aputure Lightdome 2 modellen som är relativt liten ändå och med bara en lager diffusion. hade också hoppats på liiiite mer blått ljus i upplättningsljuset, nu syntes det inte supermycket tycker jag. dessutom syntes det inte mycket alls av mitt "hairlight" med orange gel i bakifrån. Men men, lärdomar tills nästa gång.

Utomhus fotograferingen hade jag endast en AD200 med samma huvudljus med en orange gel i för att få lite varmare ton. Det började givetvis regna något i slutet så vi fick dra av några snabba bilder precis utanför mitt hus och resultatet vart ungefär som jag hoppats på ljusmässigt. Märkte dock att ungefär varannan blixt inte utlöstes på High speed sync i en fas av plåtningen, något jag aldrig riktigt förstod varför då jag inte tog bilder i sådär superhög fart, men ska kolla upp om det var någon annan inställning jag missat kanske. Annars fungerade det helt ok.

Så, fortsättning följer när det gäller den biten antar jag. Hursomhelst är det väldigt skoj tycker jag att plåta med de nya sakerna, och det är lite ironiskt att världen är som den är just nu då man verkligen vill boka upp fler för att fotografera. Nu finns det viktigare saker att tänka på såklart och saker och ting är som det är. jag är glad för att nära och kära är friska i nuläget och så får man ta resten sedan när detta lugnat ned sig.

Har haft några saker som blivit inställda men som tur är jobbar jag med annat 100% så är glad att jag har ett annat jobb att gå till, jag var inne på att starta eget i större utsträckning strax innan detta hände men är glad att jag inte tog det steget fullt ut. Nu tar jag strö jobb precis som jag vill och när det funkar och det passar perfekt.

Jag lyckades här i veckan också få en bild såld till ett bokomslag vilket jag inte gjort tidigare, men kan inte säga mycket mer än så just nu.

Efter dessa härliga "vår"bilder ser vi fram mot den enligt mig vackraste årstiden och hoppas på att den bjuder på varmare väder och allt vad våren innebär!

Fridens liljor.

/Over and out

Inlagt 2020-04-26 20:16 | Läst 1780 ggr. | Permalink
Dom första är helt suveräna. Bra idè med gitarr och den med masken. Tycker även dom andra bilderna är mycket fina men det får du tacka den söta modellen för som verkar vara med på noterna.
Sten
Svar från rikitikitavi 2020-04-26 21:13
Hehe tack Sten! Va kul att du tyckte dom var fina. Ja jag har tur som har henne, hon är precis som du säger också väldigt mycket mer med på noterna än när ho var mindre så det är lättare och lättare att göra saker utan att hon tycker det är tråkigast i världen!
Ha det gott, Mvh martin.
Precis som Sten gillar jag dom två första särskilt men också fjärde från slutet där hon står med kameran i handen, den är extra fin! Och vilken söt tjej! Hälsningar/ Björn
Svar från rikitikitavi 2020-04-28 22:58
Tack så jättemycket Björn!
Ha en fin vecka och Valborg:) Mvh Martin.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar