Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Påsk, Ljusformare och karantäntider.

Julius har visat ett väldigt intresse för vinylspelaren och tillhörande skivor, till pappas stora förskräckelse!

Ett snabbt inlägg under denna påsk och karantäntider. Det är verkligen en märklig tid. man får tid att fundera över saker och ting men också tid att göra saker man inte hunnit med annars.

Jag har turen( eller oturen beroende på hur man ser på det! ) att gå till ett jobb när inga symptom visats antingen på mig eller barnen. Men har stundtals varit hemma med dom eller själv då man haft lite symptom. och då när man har en 1,5 åring som nu gör allt i 100 Km i timmen så får man vara på tårna om man ska hinna med och sysselsätta i hemmiljön .

Ja, att göra allt som pappa gör är liksom det som är inne just nu

Utklädning har också varit väldigt populärt, här med lite olika kreationer.

Jag har som jag skrev i tidigare inlägg byggt på mitt Blixtsystem och har sakta bytt ut en del Nikon grejer till Godox sändare och blixtar. Något som ska bli väldigt roligt. har nu inhandlat allt ifrån Ad200, Ad400 till nya octaboxar och tillbehör till blixtarna. Väntar fortfarande på lite nytt som kommer i veckan, och det är alltid lite inspirerande att börja med nytt, så ser fram emot det nu när vädret blir bättre också men ska försöka fotografera hemma med lite lättare uppsättningar också.

Nu under påsken har vi mest varit hemma, och det har mest blivit en del film men även lite fotande med barnen. Som alltid har jag min Leica Q-P med mig överallt . 

Har förvånande nog lite fotouppdrag nu framöver, och har tvärtom märkt att människor hört av sig mer än vanligt. kanske blir dom påminda om vad som är viktigt och vill fotografera nära och kära mer när man reflekterar mer över tillvaron och hur bräckligt allt är.

Julius följer emd pappa ända ut till brevlådan

Julius favorit sysselsättning utanför huset, samla sten.

Julius framför Tv, det har blivit en hel del serier och barnprogram.

Några prickar från årets påskkärring sitter kvar..

Skönt  att vara liten, man är helt ovetandes om allt som händer runt om oss nu.

Ute vid Vallentunasjön en snabbis efter en promenad i den kyliga vårluften.

Glad påsk på er!

/over and out...

Inlagt 2020-04-12 20:30 | Läst 2066 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder på barnen, ser ändå att du har en hjälpreda. Hon verkar duktig i att underhålla sin lillebror. Min egna barn var födda med några års mellanrum och det var mycket hjälp att dom tog hand om varandra. Lite tråkigt nu när jag inte får träffa barnbarnet som är sex månader. Men det kommer bilder och filmsnuttar varje dag.
Sten
Svar från rikitikitavi 2020-04-12 21:00
Tack så mycket Sten. och ja så är det verkligen, hon är till väldigt mycket hjälp Yasmine.
Tråkigt att höra att du inte kan träffa dom lika mycket nu dessa tider. Hoppas för din och alla andras skull att det här passerar snart. Kul att du blir uppdaterad i iallafall:)
Ha det bra!
/martin.
Ser ut precis som det ska med ungar i den åldern! Vi har en låda med gamla "utklädningskläder", den har alltid hört till det första som kommit fram när barnbarnen varit här, från det dom var 2-3 år till, ja i alla fall 10-12 år. Trevlig, mysiga bilder, hälsningar/ Björn
Svar från rikitikitavi 2020-04-13 16:29
Tack så mycket Björn :) va mysigt! ja som barn älskade jag också att klä ut mig minns jag, och just farfar hade lite gamla masker etc som man tyckte var väldigt spännande:)
ha det gott och glad påsk!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar