Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Nytt år, analog fotografi, en ny resa!

Gott nytt år och god fortsättning.

Julen och nyåret är nu över och det har varit helt ok trots omständigheterna.

Som jag skrev i mitt föregående inlägg firade jag julafton själv, men fick sonen på kvällen så fick ha lite julklapps utdelning för honom så det blev lite julkänsla trots allt.

Ett snabbt inägg för att dela med mig av glädjen att fotografera med film igen. Fick tillbaka min första 3 rullar från labbet häromdagen. Och bara att det blev bilder från de äldre kameror jag hade införskaffat gjorde mig lycklig!

Vet inte vad jag förväntande mig, men man kände sig dels lite rostig och rätt slarvig med att få skärpa eller exponering rätt när man började lära sig de nygamla Nikon FE2orna jag hade fått tag på. Så förväntningarna var rätt låga trots allt. Dock var fler bilder än vad jag trodde helt ok exponerade, och även om skärpan inte alltid var på plats så var känslan i bilderna och det där härliga bekanta kornet en glädje att återigen få se när bilderna kom upp på skärmen.

Det här kommer jag definitivt fortsätta med, och jag har skickat in 5 till rullar med lite olika film för att testa och se vad jag kommer landa i att fotografera mest framöver.

Men äskar att fotografera med dessa kameror! Och letar just nu en scanner så jag kan börja producera framkallad film hemma istället för at dra ned lite på de kostnaderna man ändå har när man plåtar film.

Delar med mig lite av de få bilder jag tyckte blev någonting i detta inlägg.

Ha det gott!

/Over and out..

Inlagt 2021-01-06 14:30 | Läst 241 ggr. | Permalink
Jättefina bilder
Ha de gott
Jerry
Svar från rikitikitavi 2021-01-06 23:37
Tack tack Jerry :) och Detsamma!
Det var många bilder du visar.
Bättre visa färre för nu skrollade jag för fort,
Blir ofta så -- skrollar jag inte tillbaka.
Tror många gör det.
Tycker mycket om bilderna på barnen
dels för de blev med känsla i så är
det ett dokument om samtiden för framtiden.
///Gun-Inger
Svar från rikitikitavi 2021-01-06 23:38
Tackar så mycket Gun-Inger! Ja men du har en poäng där med för mycket bilder. Slängde in ett gäng den här gången, ibland är det bättre att välja ut några få, har så svårt med det ibland hehe. Tack:) ha det gott!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX