Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Påsk, Voigtländer och kylskåpsmagneter.

Glad påsk! 

Just hemkommen från en lång dag i vårsolen och gatufotande inne i stan. Laddad med en Rollei 35 och FM3a med lite olika film blev det en hel del promenerande kors och tvärs genom staden med början vid Bergianska trädgården.

Det kändes underbart att vara ute igen, och på det stora hela var jag mest nöjd att komma iväg eftersom det blir allt för sällan nuförtiden.

Dock blev själva fotandet en rätt stor besvikelse. Precis som det ju är ibland när man gatufotar. Tyvärr blir det nästan mer regel än undantag då jag är för taggad innan.

Ändå tänkte jag på det innan och försökte intala mig själv att det "bara" skulle bli en lång promenad med lite gatufoto när tillfället bjuds.....jovisst tjena. Går inte att lura reptilhjärnan där.

Tror för egen del tyvärr att det ofta blir så efter en lång tid av träda inom fotografin och när man mest har spenderat tid runt att samla på sig mer utrustning man egentligen inte behöver och som man bara går och väntar på att få använda någon gång. Så har veckorna innan sett ut för undertecknad. 

Bevakningar på Tradera och blocket har resulterat i flertalet nya objektiv till den analoga delan av fotandet, och ännu ett identiskt Nikon FE2 hus som jag inte heller behöver egentligen. Så nu lär ju kommande veckor gå till att försöka sälja av saker jag har i överflöd på just Tradera och blocket igen. lite av ett moment 22 kan man tycka.

Jag hade även vid ett svagt tillfälle beställt ett Voigtländer 58mm f1,4 Nokton som legat restnoterat tills jag nästan glömde bort det. Lite påpassligt när jag hade som sämst med pengar dök plötsligt ett mail upp om att det var påväg!  Där ser man. Det var ju bara att betala och ta emot det innan påsken, och vips hade men ännu en anledning till att vilja ge sig ut för att fotografera.

Måste säga att det var ett väldigt trevligt objektiv trots allt. Mitt första Voigtländer och jag förstår varför så många tycker om dom.

Jag tog med det en rätt solig dag i början av påsken och plågade dottern på en av promenader med det. Märkte at det vara ganska svårtuggat i starkt solljus, och utan motljusskydd blev dotterns ansikte ganska ofta lite för överexponerat och hade allt som oftast en slags suddig gloria runt huden. Men när exponeringen satt blev det väldigt fint.

Annars är jag bara helt exalterad över att våren verkar vara här, det är ju iof April och man har ju lärt sig att det inte riktigt behöver innebära att det verkligen ÄR vår. Men vi säger så just nu. Älskar ljuset, och att tillfällena för att kunna fotografera mer blir fler.

Igår kväll gick jag och dottern runt i vallentuna med en fotboll vi förstrött passade mellan oss, och stannade på några platser för att ta några snabba bilder medan det fina kvällsljuset fanns kvar.

Den här helgen har spenderats med dottern, sonen är på annan ort. Man saknar honom såklart såhär runt högtiden, men han lämnande mig med det här kära minnet från föregående vecka.

En episod vid kylskåpet och med kylskåpsmagneterna i högsta hugg dokumenterade jag detta och hade iaf dom att skratta åt och minnas den härliga veckan med honom innan.

Efter den seriestrippen lämnar jag nu bloggen för denna vecka.

Och till sist lägger jag upp några till bilder på dottern som studerar matematik, plåtat med Df och den nya Voigtländern, för den blir ju tvungen till att användas nu när den ändå dök upp...;)

/Over and out...

Inlagt 2021-04-04 23:25 | Läst 454 ggr. | Permalink
Hej Martin.
Fina familjebilder. Barnbilder är en utmaning ibland. Det är de som bestämmer så man får vara snabb. Fint ljus.
Ha det gott
Jerry
Svar från rikitikitavi 2021-04-05 11:56
Hej Jerry! och tack, hehe ja barnen gör ju lite som dom vill, sätter lite större krav på oss. Men man blir desto gladare när det blir något fint och vackert minne av det :)
Ha en fin vecka! /Martin.
Mycket fina porträtt, båda färg och svartvitt! FM3a är säkert en härlig analog kamera. Själv har jag en FM2n som jag är mycket nöjd med! Mvh Wolfgang
Svar från rikitikitavi 2021-04-05 17:52
Tack tack Wolfgang :) Va roligt att du tyckte om dom. Jo FM3a är fin, jag gillar min FE2 också nästan lika mycket och var påväg att skaffa en FM2 också eftersom dom verkar väldigt fina att fota med. Så kan tänka mig att du tycker om den. Tycker nästan FM2 verkar vara det bästa bygget av dom även om dom alla är snarlika. Men har inte haft alla 3 i handen så kan inte jämföra:)
ha det gott, god fortsättning. Mvh Martin.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver