Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

FM3a+28mm+Ektar+Konica S3=sant

Gokväll.

Skriver ett inlägg med lite funderingar, just hemkommen från en underbar promenad runt sjön.

Mitt efterlängtade ljus var här i full skala och återigen kan man bara hoppas att det är början på slutet av "aprilvädret".

Solen var på nedåtgående , min FM3a var laddad med Ektar, och efter en runda runt vid sjön svängde jag förbi ett vackert parti där det varje vår blommar backsippor. En plats som betyder mycket för mig och som jag besöker varje vår när de blommar.

När man är i den där stunden, med kameran i handen och framförallt med analog kamera och film, och de sista strålarna värmer mitt ansikte. Är jag så nära Zen som jag kan känna mig där och då.

Förutom detta oerhört positiva rent känslomässigt och helande för själen, har veckorna som varit även bjudit på lite mer ytliga positiva känslor i form av ny utrustning.

Det har blivit ett Voigtländer 58mm Nokton objektiv som jag fortfarande försöker tämja med blandade resultat. Ett väldigt fint objektiv, men med en tendens till att överexponera bilderna. Det blir mer om detta trevliga men bångstyriga objektiv lite längre fram igen.

Men det kanske absolut roligaste inköpet var en helt oanvänd Nikon FE2 i svart. En av mina favorit kameror och en som jag redan hade 2 av sedan tidigare. har nu sålt en i silver och ska sälja av en till svart i fint skick. Men det nya huset är verkligen fantastiskt fint, känns som det legat nedfryst i tiden och plötsligt blivit tinad för att komma till nytta igen. Ska bli roligt att ta de första bilderna de kommande veckorna..

Förutom dessa fina inköp har jag en annan väldigt rolig kompakt analog kamera på ingång. Köpt av en trevlig man här på FS. En Konica Auto S3. En kamera jag tänt skaffa ett litet tag och missat några budgivningar på , men fick nu tag på en i lite slitet skick men som förhoppningvis fungerar som den ska.

Den kommer förhoppningsvis imorgon och den ska bli väldigt kul att se hur den presterar. Vet att objektivet är lite smått legendariskt när det kommer till skärpan.

Så mer om detta i kommande inlägg när jag har mer kött på benen.

Ha en underbar helg nu. Ta hand om er och dokumentera så mycket ni kan!

/over and out...

Inlagt 2021-04-15 21:48 | Läst 466 ggr. | Permalink
Mycket fina barnbilder! Grattis till det! Och grattis till fina FE2 och FM3a! Själv har skaffat sista månaderna en FM2n och 3 st Nikkor, nämligen 2/35 mm AI-S, 1,4/50 mm ombyggd till AI och 1,8/85 mm AI. Mvh Wolfgang
Svar från rikitikitavi 2021-04-17 00:32
Tack Wolfgang :) Åh en FM2n är ju fina fisken, har varit nära flera gånger att införskaffa en också, det hade lika gärna kunnat bli den istället för min FE2 faktiskt så förstår att du är nöd me den. Och fina gluggar också. Det är så kul med så många av alla de äldre manuella objektiven, finns verkligen inte många som är dåliga känns det som.
Ha en fin helg!
/Mvh Martin.
fint ljus, väl fångat
Svar från rikitikitavi 2021-04-17 00:33
Tack Peter! :)
Ha en fin helg, mvh Martin.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver