Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Semester, testa M240 och fortsatt strosande!

Ett snabb avstamp för att semestern är här med allt vad det innebär.

Nu första veckan blir det inte mycket gjort, värmen gör nästan att man inte mäktar med så mycket. men jag har vågat mig in några gånger till stan för att fota lite och för lite andra ärenden. Det har ju blivit mycket analogt senaste tiden men nu med en "nygammal" Leica M240 så försöker jag bekanta mig med den också. Så den fick åka med för någon dag sedan då tjejerna skejtade nära Karlbergs inne i Stockholm. En miljö jag gärna återkommer till kanske inför något porträtt, skön miljö faktiskt om ma gillar den "industriella" looken på bilder.

Jag var inte kompis med min M240 på direkten, från att ha haft en Leica Q-P som både är rapp och nästan alltid ger fina bilder, så känns M240 lite mer som ett tröskverk men som under huven har potential att prångla ut fina bilder om man ger den lite kärlek. och spenderar tid med den. jag börjar dock gilla den mer och mer, och förutom att vara välbyggd som alla Leica kameror så känns bilderna nästan "analoga" och den är riktigt trevlig att fotografera med.

Vid det här tillfället använde jag uteslutande min Voigtländer 35mm f1,7 Nokton som ger en helt ok känsla och blir skarp nog då man sätter skärpan rätt. Något jag fortfarande tränar på.

Men nu stundar några veckor som förhoppningsvis blir hyfsat fina, och för den typen av väder tänker jag mig Kodak Ektar och Lomography 800 färgfilm, något jag ser fram emot att kunna producera lite trevliga natur eller gatufoto bilder i vimlet som är under en sommar i Stockholm.

Hoppas på att få se någon av er ute också om ni är i staden under sommaren, alltid trevligt att heja på någon annan som är på jakt efter några bilder.

Ha det riktigt gott i värmen!

/Over and out..

Inlagt 2021-07-14 20:57 | Läst 261 ggr. | Permalink
Hej,
Sköna bilder med aktion. Det sitter bra här.
Ha det gott
Bob
Svar från rikitikitavi 2021-07-14 21:30
Tack Bob :) Härligt! Ha det gott och njut av sommaren.
Mvh martin.
Trevliga bilder!
Kan du berätta lite om dina inställningar i kameran?

Må väl
//Stephen
Svar från rikitikitavi 2021-07-15 11:01
Tack Stephen :) Jag har egentligen inte gjort så mycket justeringar men jag ställer bländaren manuellt och lägger ofta på lite exponerings kompensation(0,3-0,7 ca ) då jag märker att bilderna ofta blir något mörkare.
Sedan har jag alltid bara lite koll på Histogrammet och kör även med den "marching ants" som varning om något är utträtt i högdagrarna.
Jag är fortfarande något ovan vid inställningarna på M240 så använder inte något annat i menyerna utan gör allt så basic jag bara kan och försöker plåta som jag gör på alla mina kameror. Iso har jag kört på runt 200 och där kör jag som alltid mest manuellt ISO.
ha det gott!
Mvh Martin.
Mycket trevligt reportage. Gillar särskilt den tredje bilden. Fina kontraster och fint djup.
Svar från rikitikitavi 2021-07-15 11:06
Tack Torbjörn , va kul att du gillade det :)
Ha det gott i värmen!
Mvh Martin.
Kul inlägg med finfina bilder.
Svar från rikitikitavi 2021-07-15 11:09
Tack tack Mats!
Ha det gott, Mvh Martin.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver