Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Analog flashback!

Efter ett infall och en stor saknad hittade jag 8 rullar t-max och 160 VC från våran underbara Thailands resa i April som vi inte haft tid att framkalla eller skanna in.

Nu bestämde jag mig för att skicka in dom och fick 4 av dom framkallade med råkopior för någon dag sedan. Det var otroligt roligt att titta igenom bilderna. Dels därför att flera av dom verkligen var lyckade bilder, men också för att jag visste att jag skulle ha lite analoga bilder att jobba med framöver och lägga upp här på fotosidan.

Jag började lite lätt igår och även om det är tidsödande så känns det verkligen spännande att jobba analogt ibland. Känslan när man just fått hem de nyframkallade bilderna är så himla skön, förväntan och lite oro för hur dom ska se ut.

Det saknar jag ibland med det digitala. Dessutom blir det verkligen en helt annan känsla i de svartvita bilderna för mig. Älskar svärtan och kornet och personligen får jag det aldrig att riktigt likna det som jag vill ha det digitalt.

Samtidigt ångrar jag inte att jag gick över till det digitala överlag. Men jag är glad åt att jag kan få båda världarna ibland.

Önskar jag hade kvar min f100 också om jag skall vara ärlig. Men sålde den för att ha råd med min D700. Jaja, man kan inte få allt!

Nu ska jag fortsätta skanna och lägga upp de nygamla Thailandsbilderna!

Fortsättning följer...

/Over and out.

 

 

 

 

 

 

 

 Postat 2012-12-12 20:44 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Underbara Vinterland...

Så kom äntligen helgen och tiden för  en av favorit sysselsättningarna, foto.

Och som jag hoppades på och skrev om i mitt föregående inlägg kom också snön...i drivor! Och vilket fantastiskt väder sedan. Makalöst vackert. Hade jag varit barn hade jag sprungit ut och bara lagt mig i snön och gassat i solskenet och slickat i mig de fallande snöflingrona medans drömmar om slädar, kälkar och tomtar börjat cirkulera i huvudet.

Vallentuna sjön

På lördagen kom chansen när barn och andra sysslor blivit omhändertagna, så jag rusade ut innan ljuset skulle försvinna. Tror klockan var runt 13 tiden när jag masade mig närmare dom områden runt Vallentuna kyrka jag hade i åtanke för några vackra vinterbilder.

Påvägen mötte jag många andra människor som trotsat kylan bara för att få sig en bild eller skåda det underbara vintervädret vi hade fått.

Bryggan

I min hast hade jag glömt att ta på mig något annat än mina "halva" vantar där fingertoppar saknas. Jag insåg snabbt att det skulle ge sig tillkänna lite senare...

Men innan mina händer stelnade och frös till is hann jag fram till sjön och letade upp ett par nyckel platser. Jag hade två objektiv med mig och det ända som åkte på var mitt vidvinkel eftersom jag ville få med så mycket jag bara kunde.

Efter ett par bilder började fingrarna att stelna rejält och jag visste att jag inte hade många minuter kvar på mig innan händerna skulle ramla av!

Jag små sprang till sista platsen vid bryggan och körde några snabba inställningar och sköt av några serier. Sedan bar det av hemmåt och kaffe, bulle, värme och annat gott i tankarna.

Men jag hann få mersmak för fler vinterbilder, så nu hoppas jag verkligen på att detta stannar kvar ett tag. För jag vill ta många fler bilder och har massor med ideer.

Så här blev resultatet av några bilder jag tog.

Ha det gott i kylan.

/Over and out...

 Postat 2012-12-04 20:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Snö! Fotoklappar! Inspiration!

Ja, det blir olika mycket av dessa varor så här närmare jul.

När jag ser snön klappar mitt fotohjärta för att gå ut och ta fina vinterbilder. Samtidigt hopar sig sakerna som måste fixas och tas om hand innan julen infinner sig.

Tiden går aldeles för fort. Med fyra barn och en hund+fru finns inte mycket tid kvar för det egna intresset. Men viljan finns!

Min yngsta dotter fyllde 3 för ett antal veckor sedan och när hon plötsligt kan blåsa ut ljusen på tårtan aldeles själv blir man också påmind om hur fort allt går. har jag missat något?? Hur gick detta till hehe....ja ibland hinner man inte med.

Yasmine blåser sina ljus.

Men ut i snön ska jag. Det har jag bestämt. Det är något magiskt och väldigt mysigt med den första snön både för oss stora och de små.

Kanske är det också dags att införskaffa några roliga fotoklappar till sig själv så här i julrean. Har funderat på allt från väskor till minneskort och nya objektiv hehe. Men får se om pengarna räcker till efter barn och fru fått sin beskärda del!

Har någon några bra förslag???

En ny cykel till våren hade varit bra också eftersom Yasmine stal våran....

Yas släpper den inte.....det är nu hennes!

Ha en bra advent!

/over and out...Postat 2012-11-30 19:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Vinter, fotografi och tankar om fotoappar!

Vintern är snart här. Mindre ljus att fotografera i tänker jag då. Men också nya möjligheter för bilder samtidigt.

Förutom mörkret gillar jag vintern när det är snö och kallt måste jag säga. En känsla av mys och hemtrevlighet infinner sig tycker jag. Jul, födelsedagar( för våran familj) och att semlan också dyker upp är bara några få själ för mig att faktiskt uppskatta vintern.

Hoppas ni också kan finna några glädjeämnen i mörkret så ni klarar er igenom denna årstid lättare. För jag vet att många svenskar har det "tufft" då hehe.

Angående fotografi så känner jag mig fortfarande märkligt inspirerad och vill bli bättre på det jag gör. Jag väntar också på att något spännande ska dimpa ner i mitt knä så jag får tillfälle att fotografera och tolka det på mitt sätt och sedan exponera det för omvärlden;) Det kanske inte kommer att hända inser jag nog, men gör det detta så är jag beredd !

Något jag är lite trött på just nu så är det drösen foto-appar och allt snack om detta.

Vet att detta är ett hett ämne och något verkligt kärt för befolkningen. Alla har plötsligt blivit "experter på fotografi genom att ha funnit instagram och liknande appar.

Samtidigt är det ju kul att så många människor har börjat "bry" sig om fotografi, men ibland går det lite till överdrift tycker jag. Och när man sedan hör kommentarer om att "vem" som helst kan bli fotograf nuförtiden, så måste man småle´ en smula också.

Fotografi är ju så väldigt subjektivt så oftast tycker jag att alla kan foto precis vad som helst och hur som helst eftersom alla gillar olika. Men det finns också en fara i när alla ska fota med filter och app-effekter tycker jag, och den faran ligger i att folk kommer att avtrubbas och tröttna på fotografi och bilder tror jag. Jag kommer ju aldrig att ändra min egen uppfattning om vad jag gillar såklart, men det är alltid tråkigt när något man håller kärt blir "mainstream" och alldagligt. man vill liksom behålla det för sig "själv" på något sätt hehe.

Vad tycker ni andra?

Ta hand om er i mörkret!

/Over and out..

 Postat 2012-11-16 21:14 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Höst, ny förkylning nytt objektiv.

Snor feber snor osv. När tar det slut!?

Jag hann i allafall ta några bilder innan den värsta kölden och snoret började rinna.

Här gav vi oss ut en dag med kameran för att ta lite bilder till en vän. Detta blev resultatet.

Nang, Jenny.

 Jenny                             Nang Jenny.

 

Bilderna var tänkt som kompis-kort

och skule resultera i ett par tavlor till en födelsedag. Samtidigt fick jag chans att testa lite nya saker i utrustningen vilket aldrig är fel, kul!.

Köpte även ett nytt objektiv i dagarna, ett 85 mm f1,4 D som ska bli väldigt spännande att få testa, så fort den förbenade förkylningen försvinner.,,,

Men med 4 barn och hund verkar det vara en omöjlighet.

Annars ser jag också fram emot att få komma ut och fota i största almänhet. Att få ta lite vackra höst porträtt och spendera tid med våran valp som växer och växer. Fortfarande svårt att ta med kameran och valp samtidigt eftersom han fortfarande busar så in i norden! Men så småningom så hehe.

Den här helgen är det fullt upp med 2 barnkalas samma helg, så det återstår att se om det blir några nya bilder. Vi får se!

Ha det gott i höstmörkret.

/Over and out...


 Postat 2012-10-05 19:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 14 15 16 ... 18 Nästa