Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Den analoga resan, Gatufoto och skate i "Rålis".

Söndag, snart ny vecka och en fin Sportlovs vecka har gått förbi. Jag hade turen att få vara ledig och beslutade mig för att åka in och prova lyckan för lite gatufoto. Det var väldigt länge sedan nu ska jag erkänna. Jag har valt att inte åka in till stan från vallentuna där jag bor alls under den värsta perioden när det gäller Pandemin.

Har hållt mig ute i vallentuna mest och med omnejd och har inte åkt kommunalt alls. Men på med munskydd och ut i den vackra "vår" solen fast det helt ärligt var bitande kallt stundtals. Det var relativt tomt bitvis inne i stan men närmare city var det i stort sett som vanligt , jag undvek dessa delar och försökte att finkamma andra områden i utkanterna och samtidigt bara njuta av att vara ute med kameran och få lite sol på mitt bleka anlete. jag hade med mig min FM3a och några rullar Lomo800 och HP5 men fotograferande övervägande med Lomo800 och färg vilket jag tyckte kändes passande med den vackra solen med alla färger.

tanken var också att gå förbi Teamframkallning för första gången och lämna in de rullar jag tagit och få dom skickade redan nästa vecka. Så de kommer i en framtida blogg. det ska bli kul att se vad det blev, hag kände mig som sagt oerhört rostig, men jag hade några kul möten med människor och minst en av dom blev det något bra i slutändan av känner jag. Annars blir jag besviken, och så är det ju tyvärr också ibland ...

De senaste bilderna här är från veckorna innan då jag fotade en hel del film runt om i vallentuna. dessa bilder är ifrån Angarn och med Kodak Ektar100 och min FM3a+nikkor 35mm f1,4. Underbart kul kombo att vara ute med.

Jag har hitintills skickat rullarna till Crimson och det verkar nu vara standard att få vänta nästan 3 veckor på rullarna, lite jobbigt för tålamodet ibland, men samtidigt kanske ännu mer spännande. Så det gäller att alltid försöka ha något kul fotograferat när man väl skickar iväg.

Jag skannar hemma nu med min Plustek 8200ai skanner, och överlag tycker jag det fungerar fint. Tidsödande men tycker resultatet blir helt ok för att vara en "budget" skanner, och fullt tillräckligt för det jag gör med fotografierna .

De här dagarna var underbara också att fotografera på, kallt men soligt, och man kan se frosten och isen fortfarande ligga kvar på vattnet och på gräset.

Jag har hel ändrat mitt sätt att redigera bilder när det gäller dne analoga biten. jag tycker om och lämnar ofta vissa skavanker som jag inte tycker att från bilden nämnvärt numera. Något jag inte hade gjort förr. Är det ingen stor repa rakt över ögat eller en allt för stor "dammråtta" låter jag den oftast vara...Det känns nästan mer organiskt och blir ett mer avslappnat och skönare sätt att se på den typen av fotografi tycker jag. I iallafall för mig.

Jag var även ute veckorna innan när sista snön vräkte ned och fotograferade med dottern som virvlade runt bland snöflingorna. Här fotat med Ilford HP5 och min Nikon FE2 och nikkor 35mm f1,4.

Här var vi ute jag och Julius under föregående helg då vi plockade med oss lite bilar och dricka ut bakom Vallentuna kyrka , underbara dagar och kul att få lite minnen från dom också, här fotograferat med Leica Q-P.

Förhoppningsvis fortsätter solen att visa sig oftare och oftare och värmen kommer så vi får vara ute mer i naturen och få chans att fotografera mer eller göra annat man är intresserad av.

Igår under Lördagen gästade vi Skateparken i Rålis under bron, och döttrarna var där och körde i några timmar. det var verkligen svinkallt men jag kämpade tappert med att hålla värmen som åskådare, och har man kameran med sig brukar jag lyckas med det ganska bra!

Denna gång med trotjänaren Df plus ett Nikkor 180mm f2,8. Inte den ultimata sportkameran men med lite planering fungerar det utmärkt. och blir ju samtidigt fina porträtt också om man önskar det samtidigt .

Nu blir det jobb igen nästa vecka och en hel del stök runt barnen, så det kanske inte hinns med så mycket fotograferande, men att vänta på lite inkommande rullar från framkallning gör att man kan hålla sig några dagar och sedan får man pilla med dom bilderna när de kommer...

Ha en underbar vecka!

/Over and out...

Inlagt 2021-03-07 17:52 | Läst 594 ggr. | Permalink
Fina bilder! Analogt ser ut att funka jättebra. Spännande att invänta resultatet kan jag tänka mig. Skateparken har jag planerat ett besök till i år. Har aldrig fotat sånt men det ser helt klart ut som att det går att få en hel del spännande motiv där.

MvH
Johnny
Svar från rikitikitavi 2021-03-07 22:08
Hej och tack Johnny :) Jo men det är det faktiskt, väntan gör ju också att förväntningarna alltid hinner stiga lite till hehe. Även om det är segt att vänta.
Ja hela Rålis där tycker jag är ett kul område. Lite favorit ställer för mig att vakna runt där fram och tillbaka och längs med Norrmälarstrand etc. Tycker jag du ska besöka snart :D
Ha det gott! Mvh Martin.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?