Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Blogg nr 100!, födelsedag, och analogt Foto!

Nikon FE2, Nikkor 35mm f1,4 Ai-s och Pancro400.

Blogg lördag och rätt slut sitter jag här efter några långa dagar med firande och ett helt år äldre, klart man känner sig sliten ;)

Det har varit en eller två veckor med snö och sol och faktiskt ett underbart kallt men vackert vinterväder. Bildverkstaden har inte legat på latsidan, och det analoga fotandet har nästan helt övertaget över det digitala i min värld för tillfället. Jag har testat en del ny film, och min nya FM3a en hel del. jag har också under bara denna månad lyckat med konststycket att inhandla 3 Nikkor 50 pannkaka objektiv varav det visade sig att ett av dem till slut var det jag sökte. Nikkor 50mm f1,8 Ai-s E series blev det första som följde med min FM3a, efter det läste jag om den "bättre" varianten helt i metall och fick tag på ett med ett serienummer som skvallrade om att det inte var den varianten jag sökte trots allt.

Nikon FE2, Nikkor 35mm f1,4 Ai-s Pancro400

En trevlig man här på fotosidan hade ett från Japan med rätt nummer och till slut landade det här i fredags. Hann endast snabbt testa det på min Df men ser fram mot att ta med det på min FM3a och ladda den med någon skön svartvit film.

Det har även skannats en hel del och slutligen börjar jag landa i en process som verkar bli hyfsad både för svartvitt och färg med min Plustek.

En del har framkallats på Crimson, och efter ett katastrofalt infall med framkallning på ett lokalt labb blir det hädanefter endast Crimson eller någon gång Teamframkallning när jag kan komma in till stan...

Blandat med Nikon FE2, Nikkor 35mm f1,4 Ai-s och Pancro400

Säljer nu även av ett 180 Ai-s och en av mina FE2 då jag känner att det blivit lite för mycket och jag inte hinner använda allt. Även minst ett av de 50mm f1,8 pannkakorna får gå också.

Så hojta om det finns intresse.

Blandat med Nikkor FM3a och Nikkor 35mm f1,4 HP5 film.

De sista två dagarna blev den en hel del fika och mys med barnen och några som vågade sig över för att fira den något åldrande fotografen.

Nu stundar söndagen imorgon och en förhoppnings lika vacker dag så man kan få komma ut och fota lite innan nästa vecka kommer igång igen.

Blandat både HP5 och Pancro med Fm3a och FE2 och Nikkor 35

Ha en fin helg och en riktigt bra vecka!

/Over and out...

Inlagt 2021-02-13 23:09 | Läst 916 ggr. | Permalink
Härliga barnbilder, med en skön närhet. Man ser glädjen och upptäckarlusten skimra i deras ögon.
Detta i kombination med komposition, ljus och slutligen - allt i en underbar svart-vit förpackning.
Snyggt jobbat och väldigt njutbart för mitt öga
// Conny
Svar från rikitikitavi 2021-02-14 11:38
Tack så mycket Conny för din fina kommentar, väldigt trevligt att höra att du njuter av bilderna:) ja det är nästan "för enkelt" att fotografera mindre barn, helt underbart att bara få betrakta dom och försöka hålla jämna steg med dom!
/Mvh Martin.
Som vanligt fina bilder på dina barn. Har du kvar din Leica Q sedan det analoga fotot har slagit rot? :-)
Mvh
Fredrik
Svar från rikitikitavi 2021-02-14 18:59
Tackar Fredrik:) Jo men det har jag faktiskt, tror inte att jag gör mig av den i första taget. Jag blir sugen på att använda den lite då och då men har nästan stått emot det för att suget ska växa sig större i framtiden igen.
Det är lite typiskt mig att "grotta" ned mig i något och släppa allt annat för ett tag. Just nu är det mest analogt men det är nog lite för att jag inte tar mig någonstans just nu, hade jag kommit in till stan hade jag nog tagit fram min Q-P mycket mer. Är nog fortfarande nästan min favorit kamera även om Df används mycket fortfarande också. Idag fick jag ett ryck och slängde på mitt nya 50 f1,8 pannkaka på Df och plåtade av 200 bilder på sonen i min lilla lägenhet.
Längtar tills våren, värmen och mindre pandemi så jag kan gatufota igen...
/Mvh Martin.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar