Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Gatufoto, Naturligt ljus, och svartvitt!

Dokmai. (test med speedlight och röd gel).

Med den titeln på blogginlägget och den här bilden öppnar jag med några tankar om just detta. Detta är alla saker jag vill fota mer kommande månader.

Speciellt svartvitt och gatufoto och allra helst i naturligt ljus såklart!

När jag bytte min utrustning för ett drygt halvår sedan började jag expremintera mycket med blixt och studio utrustning och hade en lång paus med det som ligger mig närmast hjärtat nämligen svartvitt och naturligt ljus.

Så det är med blandade känslor jag tar fler och fler porträtt med blixt och paraplyer.

Samtidigt är det något jag har velat bli bättre på länge och fastän jag har gått ett flertal utbildningar och kan det bra i teorin tog jag det aldrig på allvar eftersom jag alldrig trodde jag skulle vilja hålla på med det.

Nu med 4 barn och en otroligt foto intresserad fru som även gärna agerar modell titt som tätt har det blivit mycket av den nya varan.

Dokmai ( Grön gel )

Angående Gatufoto vill jag bli modigare. Jag var det förr och älskade att ta med mig kameran ut på stan. Nu vågar jag knappt ta med min digitala kamera med rädla för att den ska bli stulen eller locka tjuvarna.

Och jag tar heller inte samma risker längre med vad jag fotar utan "fegar" ofta ur då jag vill närma mig något bra motiv då det handlar om människor i miljön runt om mig. Trisst!

Så önskar mer mod och mer intiativ rikedom helt enkelt detta år.

Någon som har lite tips om hur man får tillbaka det!? ;)

/over and out...

Inlagt 2013-01-24 20:22 | Läst 2051 ggr. | Permalink
Fin fina bilder på din fru! Håller med om detta med S/V och befintligt ljus, är nog lika svårt att få till bra bilder i befintligt ljus som "studioljus", men visst är det något speciellt med befintligt ljus! http://www.fotosidan.se/blogs/jl-foto/befintligt-ljus-2.htm Ha en trevlig kväll! Mvh. Johan
Svar från rikitikitavi 2013-01-24 21:28
Tack så mycket:) uppskattas! Och ja du har nog rätt i den saken. För mig känns det lite lättare med naturligt ljus eftersom det var så jag började, men det är klart att med de nya blixt systemen är det nästan svårt att misslyckas där med exponering etc hehe.
Ska kolla in din blogg! Ha det gott och tack för svaret.
/Mvh Martin.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar