Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Nedräkningen börjar...

 

Då var det snart dags. Det börjar suga lite extra i rese-tarmen och en svag men spännande nervositet som alltid infinner sig innan en resa börjar dyka upp.

En hel del har hänt och händer nu innan resan och sedan senaste inlägget både i jobbet och privat.

Mitt jobb har varit ganska så stressigt och mycket just för att jag ska iväg en längre tid. Människor måste ta över efter mig och jag har en hel del förberedelser för att förenkla deras tillvaro då jag lämnar landet.

Födelsedagar har avlöst varandra både för mig själv och min fru och flera i släkten. Kan inte fatta att jag är 37 nu!? Hade en gammal vän på besök med sin son( ovan ) och vi pratade länge gamla minnen och insåg va gamla vi båda hunnit bli hehe.

Fortfarande också lite bedövade efter de tragiska omständigheter som jag nämnde i min tidigare inlägg, men också ett slags lugn i att vi i allafall snart kommer att få rå om varandra i Thailand och slippa stressen här i sverige ett tag framöver.

Mitt nya objektiv är nu monterat på kameran och är redo för många förhoppningsvis trevliga porträtt där nere. jag har skaffat mer film( portra 160 ) och införskaffat extra batterier etc för att vara förberedd med både analoga och digitala kameran när det är dags därnere.

Jag fick ett extra foto uppdrag nu i veckorna innan resan också och det blev som en skön uppladdning och träning inför resans plåtningar.

Jag jobbar mest sporadiskt nuförtiden och mestadels för folk jag känner och i mitt eget tempo. Det känns väldigt bra att jobba utan att ha någon press på sig.

Innan en sådan här resa blir jag alltid lite sugen på rese foto och böcker i det temat för att få inspiration och ladda upp med lite ideer och tekniker att ha i bakhuvudet när jag är därnere sedan. Ska bli roligt faktiskt.

Nu räknar jag bara dagarna... 

 

Inlagt 2012-03-08 22:51 | Läst 5645 ggr. | Permalink
Då får man passa på att önska en trevlig resa!
Thailand är ju ett härligt ställe, som bjuderpå många fototillfällen. Har själv varit där två gånger, men det var innan jag fick barn och utan mitt idag stora fotointresse.
Tror bestämt det får bli en resa dit eller till nåt annat varmt och vackert ställe, med både fru, ungar och kamera framöver.
Jag måste också skaffa lite mer film, framför allt färgfilm, har nästan bara svartvitt i kylen. Framkallar du färgfilmen själv?
Svar från rikitikitavi 2012-03-09 23:40
Tackar Tord:) Ja det bjussar verkligen på mycket kul att fota. Jag älskar ju svartvit själv och plockar med mig 5 rullar tri-x faktiskt, men man vill ju gärna passa på att fota lite landskap i färg och miljöer nu när man får chansen till sådana storslagna ställen hehe.
Jag framkallar tyvärr inte själv just nu utan skickar faktiskt filmerna till Crimsons labb, men det brukar bli bra!(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar