Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Motivationen börjar smyga på igen...

Tar upp bloggen igen som en som en liten nystart för den kommande tiden.

En hel del har hänt i mitt privata liv och har därför inte varit lika aktiv som man ibland önskat vara.

Stundtals har jag fotat och nästan krampaktigt dragit av en serie utan att egentligen ha några bra ideer eller inspiration till något vettigt. Mycket pga min situiation i tillvaron.  Min familj och mitt jobb senaste åren har krävt stort engagemang. Och därför har foto fått kliva åt sidan för närvarande.

Nu har jag emellertid en ny resa inbokad och ett nytt objektiv på ingång, och då börjar det förstås att rycka i den gamla foto tarmen igen.

Jag och familjen styr våran kos till Thailand och Ban dong phong igen. Och kommer att resa runt en hel del utöver det också. Att ha familj i Thailand gör det verkligen enklare att få tillgång till en hel del spännande platser och situiationer.

Morgon ljus, barndomens flod.

En del av våran resa har ett sorgligt skimmer över sig då en nära vän gick bort för ett par veckor sedan. Han var en del av familjen och våran familj i Ban dong phong var väldigt nära honom också.

Så att resa utan honom och att träffa familjen nu är rätt dubbelt. Det blir en cermoni för John som han hette och en hel del sörgande tillsammans med familjen där nere.

Samtidigt känns det som om John kommer vara med oss både i hjärtat och själsligt. Kanske kommer han finnas där tittandes igenom kamera linsen tillsammans med mig. Vem vet. En del av mig vill gärna tro det. 

Jag hoppas att det blir en fantastisk resa i alla fall och att det bjuds på många tillfällen för bra bilder. jag kommer att lägga upp så mycket jag kan och hinner här.

Det blir nog allt ifrån dokumentära bilder från Thaiboxningens mecka till familjebilder/porträtt och miljö/naturbilder .

Den här gången släpar jag med mig min Nikon f100 med 2 objektiv. och min lilla digitala Lx5 som alltid håller vad den lovar. Gillar verkligen båda kamerorna och nu med ett nytt 85 mm till min f100 blir det kul med lite nya porträtt. Blir både svartvit film och färg.

Så nu hoppas jag bara ideerna och motivationen kommer krypande mer och mer ju närmare resan jag kommer!

To be continued... 

 

Inlagt 2012-02-19 22:20 | Läst 5766 ggr. | Permalink
Lycka till på resan önskar
Gun-Inger

som tror det känns bra för er få komma till den plats
er vän nu skall vila på.

Spännande se dina bilder som kommer visa
livet som det levs i detta land.
Svar från rikitikitavi 2012-02-19 23:57
Tack så mycket Gun. Jjag tror också att det kommer kännas bra när vi kommer ner. Just nu känns det väldigt overkligt fortfarande, och det kommer att bli sorgligt att se ett sammanhang man vet betydde så mycket för honom, utan honom. Men det blir nog bra och också fint att få vara där och hålla cermonin där det verkligen betydde något för honom:)
Tack.
Gun-Inger Arvidsson 2012-02-20 00:05
Sorg är något som tar tid att bearbeta. Ingen kommer ifrån detta. Vad jag förstår är ni många som gemensamt kan ge varandra den kärlek som sorg kräver.
Nu blir det god natt även till er.
Gun-Inger
Svar från rikitikitavi 2012-02-20 00:09
Tack:) Och ja vi är en stor familj, så det är en positiv sak helt klart. Man måste vara stark för barnen också vilket faktiskt hjälper .(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar