Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Gott Nytt År , skål för nya äventyr.

Bara ett snabbt inlägg för att önska er alla ett Gott nytt år och en snabb uppdatering om senaste tiden och mina tankar för det nya året...

Julen är över och det blev en mysig sådan med bror och barn samlade.

Året för mig själv har inneburit en del nya utmaningar i form av jobb och annat som varit segt stundtals men också givit mig nya perspektiv och lärdomar.

Men året för världen har ju såklart inneburit mycket lidande och utmaningar som man bara önskar vore över och att alla ska få ha en bättre värld att vakna upp till.

Nu är vi här kanske för att få tänka på något annat i den bistra vardagen, så jag lämnar det andra för nu.

För mitt fotograferande har en del ny utrustning inköpts, en Nikon ZF som någon som läst bloggen redan sett, men också en Leica M2 som jag verkligen ser fram emot att få fotografera mer och kanske framförallt då ljuset blir mer påtagligt och värmen kommer...

Mitt analoga fotande har pågott men varit mindre nu under vintern. Inte för att viljan inte funnits där, men bara för att jag inte hinner innan mörkret faller.

Så att jag skaffade min Zf blev en fin övergång där jag fick plåta med den och lära nig hur den fungerar, men också adaptera vintage objektiv och utforska den världen som plötsligt öppnades med en fullformats kamera istället för min Fuji X-T1 jag hade förut.

Jag saknar stundtals min M240 och objektiven till, men Zf är ett sådant bra verktyg och så otroligt mångsidigt , så med mindre tid för saker och ting och med mindre barn passar den mig bättre ur ett praktiskt perspektiv. Och min nya M2 lindrar fallet det innebar att göra sig av med min M240, känslan och bygget finns i M2an och även det mer långsamma och reflekterande sättet man fotograferar på.

Min nya resa med att framkalla film hemma har kommit igång. Inte med så mycket framkallande ännu, men med inköp av kemi, verktyg för att göra detta företag möjligt.

Ska bli spännande, och superkul att börja med måste jag säga. Det var över 18 år sedan jag framkallade sist, och jag hoppas att känslan finns kvar där så man inte behöver uppfinna hjulet igen, och att iaf trevandet i mörkret blir nåååågot lättare...

Mer om det framöver och hur detta gått!

Har även testat lite nya film i form av den helt nya Harman Phoenix filmen, inte fått tillbaka min rulle från labbet ännu, men ska bli kul att se och ska dela mina tankar om denna senare.

Nu återstår endast att önska er alla god fortsättning, och ETT GOTT NYTT ÅR!

Kram.

Over and out...

Inlagt 2023-12-31 19:36 | Läst 612 ggr. | Permalink
Din Nikon ZF verkar funka riktigt bra, även som familjekamera. Trevligt med en bra och mångsidig kamera.
Gott nytt år och god fortsättning, Martin!
Svar från rikitikitavi 2024-01-02 19:56
Tack så mycket Johan :) Ja som familje kamera tycker jag den är en av de bättre jag haft, så när som på min leica Q jag hade tidigare som också var väldigt smidig men samtidigt gav en bra kvalitet . Så, ja den är mångsidig på det sättet :)
Tack detsamma ha det gott framöver!
/Mvh Martin.
Hej Martin.
Jag såg din puffbild igår och fick mig ett gott skratt
Jag klickade också på ditt blogginlägg för att läsa några av kommentarerna. Det fanns ingen! Jag ville då vänta till idag, men ändå bara en och inte ett ord om bilden. Jag gillar det - underbart uttryck för förundran. Med vänliga nyårshälsningar från Erik/DK.
Svar från rikitikitavi 2024-01-02 19:57
Hej! haha tack tack Erik, ja nej kanske alla var upptagna med firande etc, och jag hade det lite i tankarna att folk kanske inte ens läser bloggar nu, men jag hade tid över och något att lägga ut. Så det var kul att iaf du och Johan valde att lägga en kommentar :) Alltid roligare att lägga ut när man vet att iaf någon läser .
Tack detsamma och god fortsättning :)
Mvh Martin.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar