Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fujifilm X-T1, kärleksbrevet. Youtube!

Ett litet inlägg såhär på Tisdagskvällen. Varit en otroligt intensiv start på mitt jobb och det har varit svårt att få tid till att fotografera.

Jag har dock hunnit jobba lite med andra projekt ibland stundtals, och vissa knutna till det stora intresset man har i Fotografi.

Bland annat min lilla Youtube kanal där jag har som mål att få till ett litet bibliotek med klipp där jag pratar om allt möjligt foto relaterat jag verkligen tycker om eller har tyckt om över åren som gått. Jag gillar ju att skriva i berättande form och använda bilder till, och det här är ett sätt att förvekliga något slags historieberättande med bilder till i videoform med ord till . Kvaliten på "produktionen" är rätt olika om jag ska vara ärlig. Och man kan nog iaf säga att det gått sakta framåt trots allt.

Från att ha filmat och tagit upp ljud med Iphone har jag nu till slut iaf skaffat en dedikerad Film kamera och bättre mickar för ljudupptagning. Har använt det lite grann senaste tiden och jobbar på att det ska bli bättre och bättre. Med den lilla tid jag har som småbarnsförälder och heltidsjobb blir det när det hinns med.

Alltså är jag knappast någon "content creator " i ordets rätta bemärkelse tycker jag, men jag hoppas iaf att några människor finner det intressant eller letar kamera och vill få lite inspiration. Och att få igång lite diskussion och samtal om det vi alla älskar att prata om. Och det tycker jag delvis att jag lyckats med men villl få ännu mer av.

Den senaste videon jag gjorde handlar alltså om Fujifilm X-T1, en kamera jag har en historia ihop med och som jag tagit en hel del bilder genom åren som jag har en emotionell koppling till av olika anledningar.

Fuji X-T1, Fujinon 10-24mm f4 i Paris.

Om man är nyfiken på varför och vad får man gärna titta in på klippet där och se lite historia plus bilder.

Men den korta versionen är att jag införskaffade den första redan 2014 och att jag hade med den på några resor som betydde mycket för mig.

Och att det är en kamera som var början på något nytt och stort när det gällde rese fotografi, när man gick från tunga Nikon kameror med objektiv till en X-T1 och 3 Fujinon gluggar.

Fujifilm X-T1, Fujinon 56mm f1,2 Le louvre

Sedan fortsätter resan med min X-T1 senare i tiden för ett antal år sedan då jag började adaptera vintage objektiv med den. och vad jag anser är de roligare objektiven för detta.

Men mer om detta i min video som sagt om någon är intresserad, nu är det dags för att nattning och annat kul vardagligt!

Länk till klippet:

https://www.youtube.com/watch?v=Fbz5BiudiL8&t=4s

/Over and out...

Inlagt 2023-09-05 19:50 | Läst 222 ggr. | Permalink
Sköna "testbilder" - både i inlägget och i filmen - Martin!
Svar från rikitikitavi 2023-09-06 12:56
Tack och tack Johan kul att du gillade dom🤩👍 ha det gott , mvh Martin(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar