Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Zombie Walk, Fotomarathon, och Terrorhot!

Hej!

Ett litet inlägg från helgen som var. Nä jag var inte inne och brände heliga skrifter( inget jag brukar syssla med för övrigt! ) eller utförde några dåd, men jag var dock inne under helgen för att hämta ett kort Etui med körkort jag trodde jag blivit bestulen på för några helger sedan.

De vänliga själarna inne vid Tyska Kyrkan i Gamla stan hade fångat upp det och nu var det dags att hämta upp det.

Med terrorhotet i luften kände jag mig inte så väldigt sugen på att spendera någon tid runt Västerlånggatan eller andra liknande gator runt i City.

Jag hade dock hört att dels Fotomarathon skulle gå av stapeln men också Zombie walk som jag redan tidigare tyckte skulle vara en kul tillställning att gå med på. 

De skulle dessutom samlas på Söder i Fatbursparken, något som inte kändes som något stort mål ifall något skulle inträffa. Samtidigt vet man ju aldrig, så jag bestämde mig för att endast gå runt och inte där det var så mycket folk samlingar.

När jag kom in til stan blev jag ändå lite smått förvånad över hur otroligt mycket som hände där inne och hur mycket människor det hade samlats i City.

Det var samtidigt Kulturveckan, och överallt i Kungsträdgården, och utanför längs med slottet fanns stora tält med ölfestivaler och uppträdanden och en otrolig massa människor. jag vistades dock inte nära dom men såg det på avstånd eller snabbt då jag styrde kosan mot Tyska kyrkan och sedan Söder och Fatbursparken.

Leica M240, Leica Elmarit 28mm f2,8

Med upphämtat kort och med snabba steg närmade jag mig slussen och Söder. Längs vägen såg jag nu flera deltagare från Foto Maran som radade upp godis på bänkar och försökte hitta spännande vinklar och sökte med ljus och lykta efter ideér.

Mötte också en vän från Vallentuna som också deltog och han var något frustrerad över att inte få några bra uppslag. Jag tipsade om Zombie walk som jag var påväg till men sedan var jag tvungen att springa då det endast var 20 minuter kvar tills paraden skulle rulla..

Äntligen var jag framme vid parken och jag såg poliser och samlingar av människor mellan träden och som mest nära trapporna upp till Medis.

Nu såg jag barn och vuxna med sminkning, den ena bättre än den andra. Det här skulle bli roligt. var bra stämning och folk skrattade och verkade inte spända över läget annars och även poliserna verkade föredra att vara här istället för att handskas med folkmassor runt ambassader och Kulturfestivalen med fulla människor.

Det var även nedlusat av fotografer både mer av en professionell karaktär en även många många glada amatörer. Jag kände även att jag var hyfsat ensam om att ha med mig en mindre mätsökare och vidvinkel, de flesta bar på större tyngre kameror eller spegelfria med större telen.

Samtidigt kändes det skönt att ha ett vidvinkel, jag ville ha med mer än bara porträtt eller stå långt bort, jag ville vara inne i samlingarna av människor och dokumentera alla som var med.

Jag pratade med en av poliserna som mycket riktigt njöt av uppdraget och även om inga Zombie poliser fanns med, skulle de följa med hela paraden. Han sa dock att just den här helgen hade varit en rätt dryg samling dagar, men demonstrationer, bokbränder, och en hemlig blixtvisit av Ukrainas president denna dag någonstans i Stockholmstrakten.

Efter lite snack med folk runt parken började alla göra sig redo, nu skulle dom börja gå!

Jag sprang upp för trapporna mot Medis och stannade en bit upp där redan många satt väntande med sina Teleobjektiv för att fånga starten av paraden.

De första zombierna kom rullande upp för trapporna, stora som små, tysta och rytande!

Det var verkligen rolig att se alla olika karaktärer, många som gav en passning till serier och annan populärkultur man kände igen sig i. Kul!

Samtidigt var det spännande att följa dom framåt och se folks reaktioner som inte var beredda eller visste om att paraden skulle gå av stapeln, många famlade efter telefoner och undrade om domedagen var i antågande!

Uppe vid Medborgarplatsen samlades de och slöt upp bakom den här blå pickupen som smyckats för dagen med passande accessoarer för Zombie Walken.

Hög musik med allt från Begees till Thriller och annan kul musik Zombierna nu började röra sig till, med kul inövade danssteg nu när tåget började följa bilen ut från torget mot Söders gator och förvånade människor längs vägen.

Nu svängde dom ned mot Götgatan och vidare mot Mariatorget och målet som var att komma tillbaka mot Södra station och in i parken igen.

Och det bjöds på en hel del dråpliga händelser längs vägen då människor runt om slöt upp och dansade eller skrattade då Zombierna skrämde folk vid fiken som satt längs med gatorna där Zombie svärmen myllrade fram.

Då var vi nere vid SödraStation och paraden svängde in mot parken, var nästan vemodigt att det började lida mot sitt slut.

Många som också fotograferade följde med hela vägen runt precis som jag, och även fler deltagare från Fotomaran hade deltagit och säkert fått en del kul bilder och ideér för tävlingen.

Tillbaka i parken igen. Alla samlades inför den blå Picupen och Zombie "Chefen" höll sitt brandtal inför de lyckliga men nu smått uttömda Zombierna och alla andra deltagare runt omkring. Avtackning för ännu en lyckad tillställning och ett lycka till inför nästa års Zombie Walk.

Då så, dagen för min del var över, kanske skulle de andra iväg till någon Zombie fest med medhavda kläder och smink, men för mig väntade tåget hem och papparollen, något jag inte behövde någon extra mask eller kläder för, men något jag såg fram emot efter en vecka av ungkarlsliv och tid utan barnen..

/Over and out.

Inlagt 2023-08-20 18:02 | Läst 267 ggr. | Permalink(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar