Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Sommar Del 2, resor, analogt digitalt följer med.

Del 2 av sommaren. Nu sitter jag här i efterhand och funderar över hur den varit. Antar att de flesta av oss boende i vårt avlånga land kan enas om att första delen var lovande( eller jobbig för de som inte uppskattar den där lite på gränsen till extrema värmen utan stopp) när vi talar väder.

Men att den senare delen var i stort sett som alla somrar jag minns som barn, några timmar sol här och där, och en hel del regn och åska den återstående tiden.

Jag tillhör dom som är ute en hel del, och såklart med kameran. Så ösregn är kanske ingen höjdare, men "apvarmt" är inte heller något man föredrar när man släpar runt några kameror och annat man behöver för utflykten eller resan.

Så lite som svensken i största allmänhet, lite lagom.

Jag har mina barn varannan vecka, så det blir en hel del utflykter som kretsar runt dom den veckan då jag har dom, den andra veckan blev det väldigt mycket gående med kamera, och möjligheten att testa nya inköp man gjort. Och det är allt jag önskar. Visst skulle jag vilja åka till exotiska platser och vandra någon annanstans än på Stcokholms gator eller en enstaka avstickare till någon närliggande "håla". Men för mig är semester också att bara få släppa att planera och bara få dra iväg med kameran, upptäcka nya stråk i en stad jag verkligen tycker om. Och nya fik, nästan ännu viktigare. eller bara att få gästa mysiga bekanta sådana också.

Så det blev mycket av den varan. Jag hann dock med en roadtrip till Helsingborg med min bror, och det blev en väldigt trevlig resa. Jag har en morbror där som vi inte hade varit förbi sedan barndomen, även om jag sett honom här uppe i stockholm lite då och då.

Med mig hade jag min Leica M240 och en Voigtländer Bessa R2a med lite film och några gluggar. Ett perfekt rese kit där både digitalt och analogt får sitt lystmäte i en liten väska tycker jag.

Bessa R2a, Elmarit 28mm f2,8 Ilford HP5.

Bror hämtade upp mig med en hyrbil och den långa resan ned var igång. Här var vädret ganska hyfsat, och den där friheten man känner då man beger sig ned på en roadtrip någonstans man inte varit på länge, vägarna hyfsat tomma pga av semestertider, är verkligen härlig. Inga måsten, stanna där man vill, och mycket tid med någon man trivs bra med och har så mycket samtalsämnen att uttömma om allt mellan himmel och gjord.

Några stopp på vägen, både för fika och kisspauser ( något som inte behövdes lika mycket då vi var yngre, bara att acceptera att vi inte är ungdomar längre! ),

och det kändes som en ganska kort resa trots allt. Men man var ändå glad att vara framme, för mer trevligt sällskap och för att äta på något mysigt ställe i Helsingborg.

Här nere var det extremt blåsigt, vi bodde på Clarion Hotell Sea U nere vid hamnen, med utsikt mot Helsingör, och vågarna var höga och flaggorna fladdrade vart man än tittade.

M240, Elmarit 28mm f2,8

Vi hann med ett glas vin på Hotellet innan vår morbror hämtade oss med till ett ställe längs med kusten för en mycket trevlig middag med vänner till honom.

Mellan samtal och mat ven vinden och åskan gick utanför om vartannat, och då och då skymtade solen innan det mörknade igen. Jag är glad att jag satt inne i värmen kunde sitta på första parkett och beskåda när det pågick, med mat, vin och trevligt sällskap och inte gåendes där ute.

Efter maten hann vi med en promenad när ovädret lagt sig, med en Cigarr i handen och en mät mage blev det en trevlig promenad längs med stranden och mer samtal.

M240, Summicron 50mm f2

Det blev en magisk dag, med god mat, blandat väder, och nya bekantskaper. Kvällen var inte över , jag och bror fortsatte samtalen på hotellet ett tag till.

Natti.

Dagen efter blev det ett snabbt möte och promenad med Morbror för att knyta ihop säcken innan bilresan hem.

Som det brukar vara och speciellt efter mindre sömn och intag av någon form av alkohol, blev resan hem lite tröttare och längre.

Men ändå väldigt trevligt, tid igen för reflektioner och återkoppling.

Vi lämnade varandra vid Gullmarsplan och tackade för ett oväntat men mysigt äventyr denna semester.

Nu var det dags för den andra delen av semstern där jag var på utflykter i den svenska sommaren..

Men det tar jag nästa inlägg.

Ha det gott och hoppas alla andra njuter och har njutit av sommaren på något sätt.

/Over and out...

Inlagt 2023-08-11 18:21 | Läst 317 ggr. | Permalink
Tack för trevliga bilder samt text.

//Stephen
Svar från rikitikitavi 2023-08-12 18:45
Tack Stephen 🌸✨
Sköna bilder från semestern. Tyckte jag kände igen bilderna nere vid kusten, såg sen att det bar i väg till Helsingborg, och förstod att de var tagna nånstans nedanför Rydebäck eller Rya golfbana?
Svar från rikitikitavi 2023-08-12 18:46
Tack tack Johan 😃 hehe ja men det kan nog stämma . Vill minnas att de stugorna vi gick runt låg precis bredvid golfbanan . Är du där i krokarna också ? 😁 väldigt fint där måste jag säga .
Mvh Martln
Johan Pihl 2023-08-13 10:52
Ja, det är fint där. Jag bor i Helsingborg, så jag brukar gå på stranden nedanför golfbanan. Tyvärr har det inte blivit av att jag gjort det i år, men det ska jag ta och göra nu när jag såg dina bilder därifrån :)
Svar från rikitikitavi 2023-08-13 10:56
Aha va trevligt :) Helsingborg är vackert, jag tillbringade en del tid där då jag var liten eftersom min morbror bor där och även lite andra vänner till min mamma.
Hade som sagt var inte varit där på väldigt länge, kände knappt igen mig i vissa delar faktiskt.
Och jösses va det blåste hehe.
Ja det måste du göra, den biten är fantastiskt fin :)
Johan Pihl 2023-08-13 11:08
Ja, nere vid Clarion Hotel Sea U där ni bodde och i hela hamnen har det förändrats väldigt mycket de senaste åren. Kan tänka mig att många som inte besöker staden så ofta, har svårt att känna igen sig, då de väl kommer hit.
Du får göra ett nytt besök här när det inte blåser så mycket :)
Det ska jag göra, glad att ditt inlägg påminde mig om det.
Härliga och mycket fina bilder från din semester!
Ha det bra!
Svar från rikitikitavi 2023-08-12 22:08
Tack så mycket! Detsamma :)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar