Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fotodagarna, hej då vintern, Påsk!

Leica M240, Elmarit 28mm f2,8

Yes! Som titeln antyder är ju nu äntligen vintern över, eller? Vi får hoppas det.

Jag hann med några vändor innan snön smälte, både för att liksom avsluta det kapitlet och prova lite nya ställen.

Jag fick bland annat efter lite olika tips från en grupp på facebook för analoga fotografer, för mig att åka ut till några av de ställen vi diskuterade där.

Ett ställe som låg nära var Solna som jag hade tänkt att åka ut til ändå i det soliga vintervädret runt Hagaparken, men då också passa på att bocka av Solna Kyrkogård med alla mäktiga mausoleums där på platsen.

Blev en riktigt härlig dag runt Hagalund vidare genom kyrkogården och till sist mot Hagaparken med ett stop på Vetekatten inuti Karolinska av alla ställen, nöden har ingen lag.

Konica Pearl 4, kodak Gold 200.

Efter den helgen och framförallt nu under påsken har det varit fullt upp. jag har fotat en hel del film, och med flera olika kameror jag införskaffat senaste veckorna/månaden.

Har varit riktigt roligt och framförallt nu när solen och värmen börjat komma då färgfilmen kommer mer till pass. Skannar i detta nu och kanske lägger upp lite bilder i kommande blogg från de kamerorna och tillfällena.

Jag lär mig också samtidigt i detta nu min nya Epson V850, men att slippa lämna in mina 120 filmer för skanning är härligt både ur ekonomisk synpunkt men också ur ett kontroll perspektiv då man gärna gör så mycket som möjligt själv, trots att det är tidsödande.

Jag hann även med Fotodagarna på mässan med väldigt trevliga föreläsningar från bra fotografer i olika genrer. Kanske favoriten för mig Alex mahmoud( stavning?) från DN med en svindlande om än förvirrande resa genom olika krigszoner och annat spännande. Fick även en bok signerad av honom vilket aldrig är fel .

 Samma helg men dagen efter var jag inne med en Nikon FE2 +28mm laddad med Lomo Berlin och tog lite vinterbilder runt om i stan och såg isen börja spricka och snön försvinna, även solen var frame stundtals och man fick en försmak av det som hände under påsken och nu i veckan.

Nikon FE2, Nikkor 28mm f2,8 Lomo Berlin 400 film

Nu önskar jag en fortsatt trevlig vecka och Glad påsk i efterhand med lite bilder från familjen och påsken med allt vad det innebar.

      

/Over and out...

Inlagt 2023-04-12 20:12 | Läst 605 ggr. | Permalink
Fina bilder!
Svar från rikitikitavi 2023-04-13 21:06
Tack Stephen! :)
Mvh Martin.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar