Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fototräff Analoga Fotografer!

Jesper till Vänster med 2 andra från gruppen och en del eftersläntrande i bakgrunden

Halloj! Varit lite tyst på bloggen senaste tiden, och det är för att jag haft "häcken" full som man sa förr.

Har haft mycket jag velat skriva om men aldrig haft lusten eller tiden för att göra det riktigt. Men ska försöka få till lite inlägg framöver med tankar om utrustning och film som jag har använt ett tag nu.

Den här veckan var det sportlov och helgen som var hade "Analoga Fotografer " från facebook en väldigt trevlig Foto promenad inne i Stockholm med början vid Södra Station. Vet att några härifrån fotosidan och även i vår analoga grupp här deltog, så var väldigt kul att träffa dom men även de andra från Facebook gruppen.

Det är faktiskt första gången jag är med i något liknande märkligt nog, men jag plåtar nästan alltid ensam ( om inte barnen är med ) och har svårt att göra flera saker samtidigt. Men älskar att träffa nya människor, och att prata foto, så det här kommer jag göra fler gånger. Faktum kvarstår dock, jag kan inte fokusera på plåtandet och prata samtidigt, så det blev lite mindre fokus på fotograferingen och mest lite dokumenterande av de som var med och lite test av de kameror och objektiv jag hade med mig.

Hade med mig en Voigtlander Bessa R2a+Elmarit 28mm glugg laddad med Cinestill 400D film, och en Nikon FM3a+ Nikkor-OC 35mm f2,0 med Ilford Hp5.

Redan efter ett par rutor med Bessan kändes det som att filmen "fastnat" och jag trodde den var körd, så bytte till FM3an och plåtade resten i svartvitt.

Jag och en vän från Vallentuna mötte upp de andra vid Södra Station som sagt, och från de 3 vi mötte där fylldes snabbt antalet på till vi var ca 10 st och vår härförare Jesper Yu dök upp som hade arrangerat evenemanget.

Utanför tunnelbanan drog vi iväg på den promenad och stråk Jesper hade tänkt ut. Blev ett par timmar lång promenad över söder förbi Hornstull och mål vid Skanstull för en fika när alla var stelfrusna efter den snålblåst som rådde den dagen.

Det var också otroligt halt den här dagen, och promenaden längs med Hornstull strand var ibland rätt komisk att beskåda, vi for som "snorlåskor" runt gångvägen med all dyr utrustning och då och då fick vi hjälpa varandra vissa bitar för att ta oss vidare. Men lite spänning förgyller ju endast livet...eller!?

Nä men skämt åsido förutom kylan och det hala väglaget var det verkligen trevligt, vi gjorde oss nog alla några nya bekantskaper, och fick ta ta del av och känna på många olika kameror och snacka annan film och teknik när det gällde det analoga.

Framme bakom Eriksdalsbadet stannade alla plötsligt upp när någon av oss hade blickarna uppåt och insåg att vi hade balkongen med "halvnakna" badare över oss och där stod vi en grupp på 10-15 pers med kameror med blickarna riktade uppåt, de badande tittade nedåt och jag kan undra vad tankarna var hos dom just då. Blev ett komiskt inslag på slutetappen av den här trevliga rundan....Nej jag tog ingen bild, men med facit i hand hade det blivit ett kul "minne".

Alla var totalt stelfrusna och ganska sugna på något att äta och framförallt fika, så vi gic upp mot Skanstull och in på Bröd och Salt, men insåg snabbt att vi var för många för att få plats!

Det fick bli en Foodcourt en bit bort och väl där satt alla och värmde sig i små grupper och fortsatte några timmar med mer underbart snack om foto och ditten och datten...

Avslutar med denna lustiga "dubbelruta" på fotovännen Ola och Sina och Ola igen både från söders gator och fika stunden i slutet för att knyta ihop denna mysiga dag.

Hoppas fler kan sluta upp nästa gång, kanske någon mer härifrån Fotosidan också. Är ni inte redan så kan jag rekommendera Analoga Fotografer på Facebook, mycket aktivitet och förhoppningsvis mer arrangemang som detta i framtiden...

Ha en fin vecka och helg, Fridens Liljor!

/Over and out...

Inlagt 2023-03-02 10:42 | Läst 238 ggr. | Permalink
Trevligt att läsa! Är bilden med P-Rosenlund avsiktligt? Kolla vad som menas med "Rosenlundare" i fotokretsar :-)
Mvh Wolfgang
Svar från rikitikitavi 2023-03-02 11:47
Tack Wolfgang 🌸 haha nej! Det var faktiskt inte avsiktligt , men med facit i hand och nu med vetskapen om vad för typ av bilder det är blir den ju lite roligare tack för den infon 😁👍
Mvh Martin
Rosenlund e en viktig kunskap även för moderna fotografer! ;)
file:///C:/Users/Bengt/Downloads/gupea_2077_36658_1.pdf

Och en trevlig bildberättelse om "riktig" fotografi! :)
/B
Svar från rikitikitavi 2023-03-03 21:00
Tackar Bengt! Hehe ja men visst, har nog hört begreppet men aldrig riktigt fattat vad det innebar. Så det blev en kul resa i historia :)
Ha det gott! :)
/Mvh Martin.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver