Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Allhelgona, rätt kamera för väder och Skanning.

Denna helg liksom många andra blev det en snabb tur till kyrkogården. jag brukar försöka ta med mig något "bättre " i kameraväg dit för att ta någon fin bild på alla ljusen och natten och stämningen. Den här dagen fanns där inte samma lust och regnet strilade ned precis hela tiden från att jag åkte dit tills jag åkte hem.

Med mig hade jag min gamla Fuji X-T1 med en vädertätad 16mm f2,8. Så det blev inte mycket fotande alls, utan några  bilder på vägen mot stationen innan kläderna dröp av vatten.

Inte lika mycket folk som det brukar vara tycker jag, men en del tappra människor hade ändå börjat vandra dit i grupper speciellt då mörkret föll och de vackra ljusen började skymta överallt över skogskyrkogården.

Idag söndag var det något bättre väder, och jag gästade som hastigast vår egen Vallentuna kyrka för an visit till minneslunden och gravarna där.

Men sedan kom regnet igen och nu sitter jag hemma med en kaffe, morotskaka och skannern igång för att försöka skanna av en hel del gamla och nya bilder med min lilla plustek. Alltså inget snabbt företag för dom som vet!

Men jag har hittat en hel del gamla bilder från min mor och far, så dessa med tanke på helgen ska bli mysigt att få se.

En helg i nostalgin och minens tecken.

Ha det gott och hoppas ni fick en fin stund vid gravarna och med era minnen

/Over and out...

Inlagt 2022-11-06 14:31 | Läst 207 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver