Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Foto dipp, utställning och mer höst.

Lite av en uppföljning på hösten från mitt föregående inlägg. För mig innebär början av hösten iaf lite inspiration med alla färger, men samtidigt infinner sig desperationen i takt med att ljuset försvinner mer och mer. Visserligen gillar jag grå himlar och dimma med mera, men just avsaknaden av ljus och de få timmarna man har på sig inan det försvinner ger mig lite ångest. Så inget fan av årstiden som sådan.

I övrigt måste jag säga att jag har något av en dipp i min inspiration och mitt fotande. Antagligen beror det på en mängd faktorer som inte har så mycket med själva fotografin i sig att göra eller eller mitt sug efter det. Men mer att göra med läget i världen, årstiden och en dryg period i mitt yrkesliv just nu. Lite ovädersmoln som förhoppningsvis blir något bättre snart och inte för min skull utan för alla de arma människorna som lider runt om av olika skäl. 

Men visst har jag tagit mig iväg ett par gånger med kameran ändå. Jag var på en väldigt trevlig utställning för någon helt sedan av min gode vän Per Olsson fre Karlstad som höll den på Birkagatan vid Oak island gallery. Utställningen "The spirit of Extacy" var en samling av hans foton över en lång tid och var ett urval han hade gjort för denna.

Per var också något av en mentor för mig över åren sedan jag studerade foto under honom för många år sedan. Så förutom att titta på fina bilder var det trevligt att träffa honom men också andra vänner jag inte sett på väldigt länge.

Här släpade jag med mig min M240 och vogtlander 35an för att plåta lite bakom kulisserna som jag tänkte kunde vara kul för honom också att ha sedan.

Var dock en källarlokal med väldigt lite ljus, och M240 är inget "ljusmonster" så det blev vad det blev, men trevligt att få något minne med sig från tillfället.

Där fanns också en väldigt trevlig duo( Broken Doors ) som spelade musik och som känt Per ett tag, det blev ett trevligt inslag under kvällen.

Annars var lokalen också hos Oak island gallery riktigt trevlig och passade bra in med Pers foton och stil.

Annars har det inte hänt mycket.

Med mindre ljus plåtar jag nog ännu mindre analogt. och har nog mest varit runt med min M240 eller X-T1 då den tål vädret bättre.

Har dock varit runt lite med min Spotmatic och Voigtlander bessa för att plåta lite och öven testa några nya objektiv till min Spotmatic.

Analog ungdom, M240 

Patricia, "I demand a raise" M240.

På väg, Voigtlander Bessa , Voigtlander 35mm f1,4 och trix.

I Väntan på Pjäs, Voigtlander Bessa, VL 35mm f1,4 och trix.

Voigtlander Bessa, VL 35mm f1,4 och trix

Nu blir det inte mycket mer denna gång. Men förhoppningvis bjuder nästa helg på hyfsat väder så man kan komma iväg med kameran lite.

Här i Vallentuna har nästan löven fallit, men fick med mig barnen ut bland färgerna innan regnet kom.

Ha en fin vecka!

/over and out...

Inlagt 2022-10-17 13:02 | Läst 325 ggr. | Permalink
Trist med dip men tyvärr händer det. Fint å för att nämna några ungdom och cyklist i stan skulle kunna varit från förr som visats nu och foton på dina barn
Ha en fortsatt fin höst
Mvh N
Svar från rikitikitavi 2022-10-17 21:03
Ja alla går j igenom det stundtals men oftast behövs det för att få en nytändning kanske :)
tack Nini! och detsamma!
/MVH Martin.
Gillar första bilden lite extra. Skön känsla i bilden med den läsande unge mannen också – bildbehandlingen är konsekvent med hur du brukar få till det. Som vanligt fina bilder på ungarna dina!
Mvh
Fredrik
Svar från rikitikitavi 2022-11-15 21:16
Tack tack Fredrik! :) Har inte varit lika flitig här om jag brukar, mindre fotande nu och varit mycket jobb tyvärr. Men ska försöka komma iväg på helgerna iaf någon dag, nu finns det knappt något ljus vilket är skit såklart. Men något kanske man kan få till!
Kanske får bli lite kvälls bilder inifrån stan istället, inte ofta man får till det annars :)
/ha det gott!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?