Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Analog Sommar, Rollieflex 75T.

Halloj!

Hoppas alla haft en bra sommar trots inflationer, värme och en värld som är upp och ned. En förströelse jag älskar är som alla andra här fotografi, och framförallt en analog sådan. Och det får en alltid( eller ja...oftast! ) på bättre humör och får tankarna mot andra horisonter än de ryska eller kinseiska.

Så här kommer nu en liten sammanfattning i en serie på ett par delar, med kameror jag plåtat med och lite bilder med info om film och annat jag använt för att få till dom.

Först ut Rolleiflex 75 T f3,5. En för mig underbar kamera. Min första mellanformat kamera och en jag kommer behålla länge. jag köpte den från en man här på Fotosidan för ett antal år sedan, och jag letade efter vilken model som skulle möta både mina förväntningar och plånbok. Jag har dessutom alltid tyckt mycket om Tessar objektiven då jag tycker de ger en skön analog känsla och inte är helt "perfekta" när det gäller "flares" eller skärpa etc.

Den här sommaren plåtade jag ju ett bröllop där jag som jag beskrev i ett tidigare inlägg använt en äldre analog kamera för första gången.

Dessa två var mina favoriter från den dagen. Filmen jag använde här var Kodak Gold 200 120 film.

Men sedan har jag även tagit lite andra bilder, bland andra dessa från en session med min dotter Yasmine. Jag ville prova mitt ny inköpta Rolinar 1 kit man sätter på objektiven på Rolleiflexen för att kunna ta bilder lite närmare på tex modellen.

Dessa är tagna med Kodak gold 200 120 film även dom.

Jag var även en del runt i naturen och i andra sammanhang, så här kommer en blandning från dessa turer och möten.

Även dessa bilder var tagna med Kodak Gold 200. Älskar verkligen den filmen på Rolleiflexen. jag tycker även om att fota med den på 135mm kamerorna. Men den får en extra skjuts tycker jag och blir nästan som en helt egen film med denna fina kamera.

Om ni har några frågor så är det bara att skriva något. Det har varit riktigt kul att lära sig denna kamera, och  är en av mina absoluta favoriter tillsammans med en annan mellamformats kamera jag nämnt tidigare. Den ska jag berätta mer om i ett kommande inlägg.

ha en fortsatt trevlig sommar!

/Over and out...

Inlagt 2022-08-12 16:41 | Läst 276 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver